ارائهی عملکرد شورای عالی اطلاعرسانی در قالب یک بستهی الکترونیکی در الکامپ
ارائهی عملکرد شورای عالی اطلاعرسانی در قالب یک بستهی الکترونیکی در الکامپ
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: جامعه اطلاعاتی -فناوری اطلاعات
بخشی از عملکرد دبیرخانه شورای عالی اطلاعرسانی در قالب یک بسته الکترونیکی شامل مستندات، تعدادی نرمافزار و 50 کتاب الکترونیکی در ابعاد مختلف علمی، فرهنگی، دینی و اخلاقی در 7 حوزه مختلف در شانزدهمین نمایشگاه الکامپ در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دکتر بهروز مینایی - معاون فنی دبیرخانه شورای عالی اطلاعرسانی - با اشاره به حضور این شورا در نمایشگاه الکامپ، اظهار کرد: دبیرخانه شورای عالی اطلاعرسانی در فضایی نزدیک به 200 متر در سالن دولت الکترونیکی شانزدهمین الکامپ، حضور فعالی خواهد داشت و فعالیتهای 5 سال گذشته خود را در اختیار بازدیدکنندگان قرار میدهد.
وی در حوزه سیاستگذاری و تدوین اصول نظام جامع اطلاعرسانی به عرضه طرحهایی همچون تولید و ساماندهی محتوای الکترونیکی ایران (تسما)، طرح تدوین نظام جامع فنآوری اطلاعات کشور (تکفا2)، سند راهبردی جامعه اطلاعاتی و سند راهبردی تولید محتوای الکترونیکی ایران در نمایشگاه الکامپ اشاره کرد و گفت: در حوزه خط و زبان فارسی محتوایی که قرار است در قالب کتاب الکترونیکی (e-Book) عرضه شود، مربوط به دادگان ملی، پیکره متنی زبان فارسی، پژوهشنامه نویسهخوان نوری زبان فارسی (OCR)، پژوهشنامه فونت یا قلم فارسی با تاکید بر فونت نستعلیق، نیریزی و عثمان طه، پژوهشنامه تبدیل متن به گفتار، پژوهشنامه بازشناسی گفتار و پژوهشنامه خطایاب خواهد بود.
او ادامه داد: در حوزه دین و اخلاق نیز تولید نرمافزار نظارت والدین بر مصرف اینترنت، پیکره متنی صرفی قرآن کریم، تولید نرمافزار آموزش روخوانی قرآن و بانک اطلاعات محتوای الکترونیکی دینی در اختیار بازدیدکنندگان قرار خواهد گرفت.
مینایی با بیان اقدامات انجام گرفته از سوی شورای عالی اطلاعرسانی در حوزه تدوین قوانین و مقررات به کتاب قانون مقررات فناوری اطلاعات ایران و لایحه قانون جامع مالکیت معنوی که قرار است در الکامپ عرضه شود.
به گفته وی در حوزه آموزش الکترونیکی، محتوای آموزش الکترونیکی زبان فارسی روی لوح فشرده عرضه میشود و تولید محتوای آموزش زبان فارسی برای ارائه در محیط اینترنت، در قالب فایلهای فلش که با همکاری جامعه المصطفی تهیه شده و قابل استفاده روی نرمافزارهای مدیریت محتوای الکترونیکی است نیز عرضه خواهد شد.
معاون دبیرخانه شورای عالی اطلاعرسانی به فعالیتهای انجام شده در حوزه دولت الکترونیک اشاره کرد و گفت: در این حوزه نیز مستندات ارزیابی وبگاههای دولتی، بررسی یکپارچهسازی پایگاههای دادههای ملی، مباحث مربوط به مطالعه و بررسی طرح شناسایی عوامل توانمندساز امنیت و پرتال رایگان خدمات الکترونیک دستگاهها در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد.
وی گفت: در حوزه تولید علم، فرهنگسازی و اطلاعرسانی، گزارشهایی از اقدامات و همکاریهای شورای عالی اطلاعرسانی در نشستهای علمی، کارگروهها، همایشها و سمینارهای تخصصی و نیز بانک اطلاعات متخصصان فنآوری اطلاعات و ارتباطات ( پروژه بام فاوا) ارائه میشود.
مینایی بخشی از محتوای بسته الکترونیکی یاد شده را شامل فونت نستعلیق، نیریزی و عثمان طه و بیش از 30 پروژه مختلف در حوزه امکانسنجی ایجاد مراحل مختلف پیکره متنی زبان فارسی دانست و گفت: در این بسته همچنین اقداماتی که باید در حوزه فرهنگ واژگان، گنجواژهها و طرح جامع کاربری خط و زبان فارسی در محیط رایانه انجام شود و اقدامات انجام شده در بحث هستانشناسی زبان فارسی و همچنین حمایت از بازیابی نسخههای خطی و متون چاپی قدیمی فارسی و اسلامی، گنجانده شده است.
به گزارش ستاد خبری بخش دولتی الکامپ، وی تاکید کرد که شورای عالی اطلاعرسانی به عنوان نهاد سیاستگذار در حوزه کلان تولید محتوا بر محیط وب در ابعاد مختلف اجتماعی، دینی، اخلاقی، علمی و فرهنگی فعالیت دارد و اغلب خدمات این شورا در قالب بحثهای زیرساختی خواهد بود.
گفتنی است شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارتالکترونیکی 17 تا 20 آبان ماه جاری در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.