پراکندهکاری در حوزهی ICT تا کی؟!
عضو شورای عالی انفورماتیک: اقدامات آی تی کشور در قالب سند طرح جامع فنآوری اطلاعات نیست
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: جامعه اطلاعاتی -فناوری اطلاعات
عضو کمیته راهبردی تهیه سند نظام جامع فنآوری اطلاعات کشور تاکید کرد که اقداماتی به صورت پراکنده در حوزه ICT در حال انجام است اما در قالب سند طرح جامع فنآوری اطلاعات نیست.
حسین طالبی - عضو شورای عالی انفورماتیک کشور - در گفتوگو با خبرنگار سرویس فنآوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این که اگر سند طرح جامع فنآوری اطلاعات دقیقا اجرا شود از همه جهات توسعه و رشد فنآوری اطلاعات را در کشور تحت پوشش قرار میدهد و دستاوردهای استراتژیکی و اجرایی بالایی در حوزه ICT به دنبال دارد.
او ادامه داد: سند طرح جامع فنآوری اطلاعات در تاریخ 19 آبانماه 86 در کمیسیون راهبردی شورای عالی فنآوری اطلاعات تصویب شد و سپس در تاریخ پنجم دیماه همان سال به تصویب هیات دولت رسید اظهار کرد: اجرای این سند در آن زمان برعهده شورای عالی فنآوری اطلاعات و وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات با همکاری دستگاههای ذیربط بود.
وی گفت: سند طرح جامع فنآوری اطلاعات بعد از تصویب در هیات دولت در مرحله بعدی یکسری راهکارهایی را که در آن طرح پیشبینی کرده بود، متاسفانه طبق این سند مصوب این راهکارها تدوین نشد.
به گفته او درواقع در این سند راهبردی هفت حوزه استراتژیک شناسایی شده که برای هر حوزه یک هدف کلان و برای تحقق هر هدف نیز چند راهبرد اساسی در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: این هفت حوزه راهبردی شامل حوزه شهروند ایرانی اسلامی، حوزه منابع انسانی، حوزه تحقیق و توسعه، حوزه صنعت فنآوری اطلاعات، حوزه کسب و کار، حوزه دولت، حوزه تعاملاتی منطقهای و بینالمللی است که توسط هیات دولت تصویب شد و وزارت ICT موظف شد نسبت به اجرای راهکارهای پیشنهادی پیشبینی شده در این سند مصوب اقدام کند که این موضوع تقریبا متوقف شد.
طالبی با بیان این که در این سند راهبردی توجه ویژهای به صنعت فنآوری اطلاعات، منابع انسانی این فنآوری و تولید نرمافزار و حمایت از تولیدات نرمافزار شده است تاکید کرد: رویکرد اصلی این طرح توسعه دانش محور ذکر شده و دولت اکترونیک و کسب و کارهای الکترونیکی طرح بهصورت جامع و سیستماتیک در نظر گرفته شده اما لازم است از این سند حمایت شود.
به گزارش ایسنا رویکرد این سند درواقع میل به جامعه دانش بنیان با هفت حوزه راهبردی است و هر حوزه راهبردی دارای تعدادی راهکار است و این سند در جهت نیل به اهداف و الزامات سندهای بالادستی، مانند چشمانداز 20 ساله جمهوری اسلامی ایران، قانون اساسی و برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و همینطور رهنمودهای مقام معظم رهبری است.
براساس شرح وظایف شورای عالی فنآوری اطلاعات کشور و موافقتنامه مبادله شده با سازمان مدیریت و برنامهریزی پیشین، تدوین نظام جامع فنآوری اطلاعات کشور در دستور کار قرار گرفت و برای تدوین آن کمیته علمی راهبردی متشکل از استادان و متخصصان داخلی تشکیل شد. با مطالعه تمامی اقدامات گذشته که در این باره صورت گرفته بود به تدوین سند پرداخت.
این کمیته راهبردی با 21هزار ساعت کار در 9 تیم تخصصی پیشنویس سند راهبردی نظام جامع فنآوری اطلاعات را تهیه، تنظیم و ارایه کرد که شامل هفت حوزه راهبردی، 29 راهبرد و 133 راهکار است.
گفتنی است از جمله شاخصهای کلیدی موفقیت این حوزه که در سند راهبردی فنآوری اطلاعات در نظر گرفته شده ساماندهی ساختار اجرایی کشور بر محوریت فنآوری اطلاعات، تقویت زیرساختهای امن ارتباطی، استاندارد سازی تبادلات الکترونیکی درون سازمانی و حمایت از تولیدکنندگان داخلی محصولات ICT است.
سند نظام جامع IT کشور به گفته مسوولان پشتوانه علمی قوی دارد که برای تهیه آن کلیه فعالیتهایی که در گذشته در کشور انجام شده بود، تهیه و رویکرد تکنولوژی IT در کشور، جهان و به ویژه در 20 کشور منطقه بررسی شده است.