» مقالات تجارت الکترونیک » مقالات وب سایت » آموزش طراحی وب سایت - قسمت هفتم

آموزش طراحی وب سایت - قسمت هفتم

آموزش طراحی وب سایت - قسمت هفتم

3505  تعداد بازدید  |  دوشنبه 3 بهمن ماه 1390

مباحث مطرح شده در این جلسه از آموزش طراحی وب سایت : ایجاد پیوند به فایل صوتی ، افزودن فایل صوتی ادغام شونده در طراحی وب سایت ، افزودن فیلم به صفحه ی وب سایت ، افزودن فایل ویدیویی ادغام شونده در طراحی وب سایت

جلسه هفتم :

مباحث مطرح شده در این جلسه از آموزش طراحی وب سایت  :

چند رسانه ای :

  • ایجاد پیوند به فایل صوتی
  • افزودن فایل صوتی ادغام شونده  در طراحی وب سایت
  • افزودن فیلم به صفحه ی وب سایت
  • افزودن فایل ویدیویی ادغام شونده در طراحی وب سایت

 

 

چند رسانه ای در  وب سایت


امروزه استفاده از چند رسانه ای در وب، یک ضرورت تلقی می گردد. افزودن جلوه های ویژه مانند فیلم و صوت به صفحات وب سایت ، می تواند جذابیت و کیفیت آنها را دو چندان نماید، البته این فایل ها می توانند باعث کاهش سرعت اجرای صفحات وب سایت  شوند که برنامه نویسان وب  سایت باید به این نکته توجه نمایند. HTML تگ های ویژه ای برای این منظور دارد، که در این جلسه از آموزش طراحی وب سایت به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

 


 

ایجاد پیوند به فایل صوتی

شما می توانید یک پیوند متنی یا تصویری در صفحۀ وب سایت خود ایجاد نمایید، طوری که کاربر بتواند با کلیک بر روی آن پیوند، فایل صوتی مشخص را به کامپیوتر خود انتقال داده و پخش نماید. این کار به راحتی با استفاده از تگ A HREF=’’?’’ قابل انجام است. به جای ? نام و مسیر نسبی قابل صوتی قرار می گیرد. در صورتی که فایل صوتی در همان پوشۀ صفحۀ وب شما قرار دارد، فقط نام و پسوند آن را ذکر نمایید. (مثلاً bird.wav ) اما در صورتی که فایل شما مثلاً در زیر پوشۀ Sound از پوشۀ حاوی صفحۀ وب سایت قرار دارد، باید نام زیر پوشه (ها) را نیز قبل از نام فایل ذکر نموده و آنها را با / از هم جدا نمایید (مثلاً Sound/bird.wav )

مرورگرها با مشاهدۀ یک پیوند به فایل صوتی، آن فایل را از روی سرور به کامپیوتر کاربر منتقل می نماید. سپس سعی می کند با استفاده از یک نرم افزار مناسب موجود بر روی کامپیوتر کاربر (مثلاً Media Player ) آن را اجرا کند. در صورتی که نرم افزار مناسبی را پیدا نکند از کاربر می خواهد تا نرم افزار مشخصی را انتخاب نماید و یا فایل صوتی را Download نماید.

قالب های صوتی مورد قبول در اغلب مرورگرها وب سایت  به شرح زیر است:

×        فایل های MIDI با پسوند mid .

×        فایل های MP3 با پسوند mp3 .

×        فایل های RealAudio با پسوند ra .

×        فایل های Wave با پسوند wav .

توجه: فایل های صوتی مورد علاقه تان را می توانید در آدرس های اینترنتی زیر پیدا کنید:

×        www.wavecentral.com

×        www.soundamerica.com



 

مثال :

آموزش طراحی وب سایت _ قسمت هفتم























 

همچنین می توانید با استفاده از نرم افزارهایی نظیر Microsoft Sound Recorder و یا QuickTime فایل های صوتی موردنظر خود را ایجاد و یا ویرایش نمایید.

مثال: دستور زیر یک پیوند متنی با عنوان Play Sound ایجاد می نماید، طوری که کاربر می تواند با کلیک بر روی این پیوند، فایل صوتی مربوط به یک خواننده را به کامپیوتر خودش انتقال داده و پخش نماید.


 

افزودن فایل صوتی ادغام شونده در طراحی  وب سایت


یک صوت ادغام شده، صوتی است که با تگ EMBED SRC=’’?’’ به صفحۀ وب سایت ضافه می شود. به جای ? نام و مسیر نسبی فایل صوتی قرار داده می شود. این صورت می تواند به طور مستقیم و بدون استفاده از هیچ نرم افزار پخشی، اجرا شود. اگر در صفحه ای یک صورت ادغام شونده اضافه نمایید. مرورگر (در صورت پشتیبانی از این قابلیت) یک کنترل صوتی که شامل دکمه های پخش، توقف و غیره است را در صفحه نمایش می دهد، که کاربر می تواند به کمک آن فایل صوتی را پخش یا متوقف نماید.

نکته:

1. برای تعیین اندازۀ کنترل صوتی، از دو ویژگی WIDTH=’’?’’ و HEIGHT=’’?’’ در تگ EMBED استفاده می شود.

2. در صورتی که می خواهید به محض اجرای صفحه در مرورگر، فایل صوتی پخش نشود، از ویژگی AUTOSTART=’’false’’ استفاده نمایید.

3. در صورتی که مایل هستید فایل صوتی به محض رسیدن به انتها، دوباره از ابتدا پخش نشود. از ویژگی LOOP=’’true’’ استفاده نمایید.


مثال:

آموزش طراحی وب سایت _ قسمت هفتم


توجه: در صورتی که مرورگر از این قابلیت پشتیبانی نکند، می توان با نصب نرم افزارهای plug-in مناسب، این قابلیت را به مرورگر اضافه کرد.


 

افزودن فیلم به صفحه ی وب سایت

شما می توانید یک پیوند متنی یا تصویری در صفحۀ وب  سایت خود ایجاد نمایید، طوری که کاربر بتواند با کلیک بر روی آن پیوند، یک فایل ویدیویی را به کامپیوتر خود انتقال داده و پخش نماید. این کار به راحتی با استفاده از تگ A HREE=’’?’’ قابل انجام است. به جای ? نام و مسیر نسبی فایل ویدیویی قرار می گیرد. در صورتی که فایل ویدیویی در همان پوشۀ صفحۀ وب سایت شما قرار دارد، فقط نام و پسوند آن را ذکر نمایید، اما در صورتی که فایل شما مثلاً در زیرپوشه(ها) ای از پوشه حاوی صفحۀ وب سایت قرار دارد. باید نام زیرپوشه(ها) را نیز قبل از نام فایل ذکر نموده و آنها را با هم / از هم جدا نمایید.

 

مثال :


آموزش طراحی وب سایت _ قسمت هفتم























مرورگر با مشاهدۀ یک پیوند به فایل ویدیویی، آن فایل را از روی سرور به کامپیوتر کاربر منتقل می نماید. سپس سعی می کند با استفاده از یک نرم افزار مناسب موجود بر روی کامپیوتر کاربر (مثلاً Media Player ) آن را اجرا کند. در صورتی که نرم افزار مناسبی پیدا نکند، از کاربر می خواهد تا نرم افزار مشخصی را انتخاب نماید و یا فایل صوتی Download نماید.

قالب های ویدیویی مورد پذیرش در اغلب مرورگرها وب به شرح زیر است:

×     فایل های AVI با پسوند avi .

×     فایل های MPEG با پسوند .mpg یا mpeg .

×     فایل های OuickTime با پسوند .mov یا qt .

توجه: فایل های ویدیویی مورد علاقه تان را می توانید در آدرس های اینترنتی زیر پیدا کنید:

×     www.picturesnow.com

×     www.jurassicpunk.com

 


   

افزودن فایل ویدیویی ادغام شونده در طراحی وب سایت


یک فایل ویدیویی ادغام شوند، فایلی است که تگ EMBED SRC=’’?’’ به صفحۀ وب اضافه می شود. به جای ? نام و مسیر نسبی فایل ویدیویی قرار داده می شود. این فایل می تواند به طور مستقیم در مرورگر اجرا شود. اگر در صفحه ای یک ویدیوی ادغام شونده اضافه نمایید، مرورگر (در صورت پشتیبانی از این قابلیت) یک کنترل ویدیویی در صفحه نمایش می دهد، که کاربر می تواند به کمک آن فایل ویدیویی را پخش یا متوقف نماید.

مثال: افزودن یک فیلم به صورت ادغام شونده در صفحه، به طوری که شروع اجرای آن توسط کاربر بوده و در صورت رسیدن به انتها، دوباره از ابتدا پخش نشود.

افزودن فایل ویدیویی ادغام شونده به صفحۀ وب سایت

 

نکته:

1. برای تعیین اندازۀ کنترل ویدیویی از دو ویژگی WIDTH=’’?’’ و HEIGHT=’’?’’ در تگ EMBED استفاده می شود.

2. در صورتی که می خواهید به محض اجرای صفحه در مرورگر، فایل ویدیویی پخش نشود، از ویژگی AUTOSTART=’’false’’ استفاده نمایید.

3. در صورتی که مایل هستید فایل ویدیویی به محض رسیدن به انتها، دوباره از ابتدا پخش شود، از ویژگی LOOP=’’true’’ استفاده نمایید.

 

مثال :

آموزش طراحی وب سایت _ قسمت هفتم

 

 


خلاصه ی  جلسه هفتم آموزش طراحی وب سایت

در این فصل با امکانات چند رسانه ای در وب آشنا شدید و نحوۀ به کار گیری دستورات HTML را برای افزودن صدا و ویدیو به صفحات وب قرار گرفتید.

می توانید یک پیوند متنی یا تصویری در صفحۀ وب خود ایجاد نمایید، طوری که کاربر بتواند با کلیک بر روی آن پیوند، فایل صوتی مشخص را به کامپیوتر خود انتقال داده و پخش نماید. این کار به راحتی با استفاده از تگ A HREF=’’?’’ قابل انجام است. به جای ? نام و مسیر نسبی قابل صوتی قرار می گیرد. قالب های صوتی مورد قبول در اغلب مرورگرهای وب عبارتند از: فایل های MIDI با پسوند .mid فایل های MP3 با پسوند .mp3 ، فایل های RealAudio با پسوند .ra و فایل های Wave با پسوند wav .

یک صوت ادغام شونده، صوتی است که با تگ EMBED SRC=’’?’’ به صفحۀ وب سایت  اضافه می شود. به جای ? نام و مسیر نسبی فایل صوتی قرار داده می شود. برای تعیین اندازۀ کنترل صوتی، از دو ویژگی WIDTH=’’?’’ و HEIGHT=’’?’’ در تگ EMBED استفاده می شود. در صورتی که می خواهید به محض اجرای صفحه در مرورگر، فایل صوتی پخش نشود، از ویژگی AUTOSTART=’’false’’ استفاده نمایید. در صورتی که مایل هستید فایل صوتی به محض رسیدن به انتها، دوباره از ابتدا پخش نشود. از ویژگی LOOP=’’true’’ استفاده نمایید.

می توانید یک پیوند متنی یا تصویری در صفحۀ وب خود ایجاد نمایید، طوری که کاربر بتواند با کلیک بر روی آن، یک فایل ویدیویی را به کامپیوتر خود انتقال داده و پخش نماید. این کار به راحتی با استفاده از تگ A HREE=’’?’’ قابل انجام است. به جای ? نام و مسیر نسبی فایل ویدیویی قرار می گیرد. قالب های ویدیویی مورد پذیرش در اغلب مرورگرها وب عبارت است از: فایل های AVI با پسوند avi .، فایل های MPEG با پسوند .mpg یا mpeg . و فایل های OuickTime با پسوند .mov یا qt .