» مقالات تجارت الکترونیک » مقالات هایبرد » خیز بلند هندوستان به سوی موبایل مارکتینگ

خیز بلند هندوستان به سوی موبایل مارکتینگ

خیز بلند هندوستان به سوی موبایل مارکتینگ

6269  تعداد بازدید  |  دوشنبه 18 مرداد ماه 1389

آیا راهی هست که بتوان کوه های سر به فلک کشیده و جاده های صعب العبور را در یک چشم به هم زدن درنوردید؟ این معجزه را می توان درون امواج قدرتمند تلفن همراه جست که آخرین امید دستیابی و استفاده از خدمات مالی و بانکی برای مردمی محسوب می شود که...

آیا راهی هست که بتوان کوه های سر به فلک کشیده و جاده های صعب العبور را در یک چشم به هم زدن درنوردید؟ این معجزه را می توان درون امواج قدرتمند تلفن همراه جست که آخرین امید دستیابی و استفاده از خدمات مالی و بانکی برای مردمی محسوب می شود که چندان به بانک دسترسی ندارند. شرکت grameen solutions (وابسته به بانک گرامین با مدیریت محمد یونس، برنده جایزه نوبل) با همکاری موسسه obopay (یک شرکت پیمانکاری تلفن همراه با مرکزیت کالیفرنیا) تلاش دارند تا خدمات بانکداری را برای یک میلیارد نفر از اقشار فقیر و کم درآمدی که از تلفن همراه استفاده می کنند، قابل دسترس سازند.
بانکی برای همه
خیز بلند هندوستان به سوی mobile banking

دهلی نوآیا راهی هست که بتوان کوه های سر به فلک کشیده و جاده های صعب العبور را در یک چشم به هم زدن درنوردید؟ این معجزه را می توان درون امواج قدرتمند تلفن همراه جست که آخرین امید دستیابی و استفاده از خدمات مالی و بانکی برای مردمی محسوب می شود که چندان به بانک دسترسی ندارند. شرکت grameen solutions (وابسته به بانک گرامین با مدیریت محمد یونس، برنده جایزه نوبل) با همکاری موسسه obopay (یک شرکت پیمانکاری تلفن همراه با مرکزیت کالیفرنیا) تلاش دارند تا خدمات بانکداری را برای یک میلیارد نفر از اقشار فقیر و کم درآمدی که از تلفن همراه استفاده می کنند، قابل دسترس سازند.
«آدیتا منون»، مدیرعامل شرکت اوباپی در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی که در پایتخت اقتصادی هند (مومبای) برگزار می شد، می گوید: «در حال حاضر دسترسی چنین افرادی به خدمات بانکی بسیار دشوار است و با حل این معضل، آنها قادر خواهند شد وارد چرخه اقتصادی کشور وارد شوند
این اقدامات و فعالیت های مشارکتی شامل راه اندازی طرح های آزمایشی در هند و بنگلادش تا ماه اکتبر امسال، ایجاد دسترسی به خدمات جهانی برای یک میلیارد نفر تا سال 2018 و در سطح کلان پایین نگاه داشتن قیمت ها تا حد ممکن و کمک به موسسات عام المنفعه می باشد.
همکاران اوباپی دربرگیرنده شرکت هایی چونverizon wireless, citigroup, blackberry maker research in motion ltd. و شرکت at&t می باشند که هم اکنون همگی آنها در ایالات متحده آمریکا مشغول به فعالیت هستند. در آمریکا مشتریان برای انجام هر تراکنش از طریق تلفن همراه 10 سنت پرداخت می کنند. پس از گشایش یک حساب اوباپی، هر کسی در هر نقطه از سرزمین پهناور هندوستان قادر خواهد بود از طریق پیامک، به انتقال پول بین حساب های بانکی و کارت های اعتباری اش بپردازد. اما در کل در آسیا همه چیز حکایت از افزایش همگرایی میان مخابرات و بخش خدمات مالی دارد. بالاخص، پیشرفت خدمات رسانی عمومی شامل حال آن دسته از افرادی می شود که به تلفن همراه بیشتر از بانک دسترسی دارند.
برای مثال در کشورهایی مانند فیلیپین، کنیا و آفریقای جنوبی، ارائه خدمات بانکداری از طریق تلفن همراه طرفداران فراوانی دارد. در سوی دیگر سود کلانی هم در انتظار شرکت های ارائه دهنده این خدمات است. طبق تخمین ها و آمار ارائه شده توسط گروه مشاوره بوستون، تا سال 2015 مردمی که در کشورهای چین، هندوستان و برزیل از امکان دسترسی کامل به بانک محرومند، 85 میلیارد دلار سود عاید شرکت های فعال در حوزه موبایل بانکینگ خواهند کرد. بانک icici، دومین بانک بزرگ هند، یک سیستم بانکداری تلفن همراه را در ماه ژانویه راه اندازی کرده است. این بانک دولتی هند با بیش از 100 میلیون مشتری در سراسر کشور که امکان دسترسی به اینترنت برای آنها موجود نیست، به یک شرکت مخابراتی هندی (spanco telesystems & solutions) سفارش داده است سیستم های ارائه دهنده خدمات بانکداری از طریق تلفن همراه را برای این بانک در سراسر هندوستان دایر کند.
همچنین بانک ایندیا، یکی دیگر از بانک های دولتی هند، طرح هایی را در آینده نزدیک جهت راه اندازی خدمات بانکداری تلفن همراه در دست اقدام دارد که این خدمات امکان نقل وانتقال وجوه، پرداخت صورت حساب ها و حتی خرید بلیط سینما از طریق تلفن همراه را برای مشتریان بیش از پی سهل الوصول تر خواهد کرد. گرچه ریزرو-بانک هند (بانک خزانه داری این کشور) اعلام کرده است که این طرح ها به زودی عملی خواهند شد، اما به نظر می رسد تا نهایی شدن خط مشی های ارائه خدمات بانکداری از طریق تلفن همراه در هند باید منتظر ماند. آلپانا کیلاوالا، سخنگوی ریزرو-بانک اعلام کرد که اکنون نمی تواند زمان قطعی این «آینده نزدیک» را اعلام نماید.
به زعم او هم اکنون بانک های هند، در ارائه خدمات اطلاع رسانی مانند مانده حساب و تعیین محل خودپردازها با محدودیت هایی روبرو هستند. کیلاوالا با تاکید بر اینکه ریزرو-بانک از تکنولوژی های جدید و نوظهور حمایت می کند، به اجرای یک تحقیق و پروژه مقدماتی اشاره می کند که روی گروهی از زنان یک منطقه روستایی بسیار بزرگ در جنوب هند واقع در ایالت آندهارا پارادیش، صورت گرفته است. در این مطالعه، شرکت کنندگان که اکثر آنها قادر به خواندن و نوشتن نبودند کاملا «مهیای استفاده» از چنین تکنولوژی هایی تشخیص داده شدند.
«دین تانگ» مدیرعامل گروه مشاوره بوستون می گوید که بکارگیری شیوه های نوین برای ارائه خدمات بانکداری موبایل به روستانشینان و اقشار محروم جامعه از چهار سال پیش شروع شده و با سرعت در حال پیشروی است. او می گوید: «زمانی که شرکت مخابراتی گلوب به کاربران فیلیپینی تلفن همراه اجازه داد پیام های کوچکی را از طریق فناوری وایرلس برای یکدیگر ارسال نمایند، این روش در بین اکثر مصرف کنندگان اقشار کم درآمد به سرعت رواج پیدا کرد. در ادامه گلوب با معرفی فناوری g-cash امکان نقل وانتقال وجوه را از طریق پیامک میسر ساخت
به نظر می رسد در قرن بیست و یکم خدمات بانکداری تلفن همراه می تواند گام و را ه حل دیگری برای کشورهای جهان دومی و سومی برای رسیدن به (یا حتی پشت سر نهادن) جهان توسعه یافته با پیشرفت های چشمگیر و شتابدارش باشد. برای نمونه هم اکنون کشورهایی مانند هند و کلمبیا تنها به سبب راه اندازی تکنولوژی تلفن همراه از صرف سرمایه بیشتر در غالب خطوط ارتباطی زمینی صرف نظر کرده اند. در این صورت، ساده تر آن خواهد بود که مسئولان این کشورهای در حال توسعه به جای احداث شعبه های بانکی متعدد و صرف هزینه های گزاف، به گسترش پوشش خدمات تلفن همراه در مناطق روستایی و دورافتاده پرداخته و به میلیاردها نفر از مردم ساکن در چنین مناطقی خدمات رسانی کنند.
طبق تحقیقات gsm (یک سازمان تحقیقاتی تلفن همراه) هم اکنون بیش از 3 میلیارد نفر در سراسر دنیا به تلفن همراه دسترسی دارند و بازارهای تجاری مختلف 85 درصد میزان تماس ها و ارتباطات را از آن خود کرده اند.
در حال حاضر تلاش های زیادی برای سرعت بخشیدن به استفاده از خدمات بانکداری تلفن همراه در حال انجام است. امروزه شرکت های ارائه دهنده خدمات تلفن همراه خود را ملزم می دانند پوشش کافی شبکه ها را برای کاربران مناطق شهری و روستایی ایجاد نمایند تا مهاجران به شهرها به راحتی قادر باشند برای خانواده های خود در روستا پول بفرستند. البته ممکن است متقاعد کردن بسیاری از روستانشینانی که هنوز با مفهوم بانکداری آشنایی چندانی ندارند کار دشواری باشد؛ چرا که اکثر آنها هنوز بانک مجازی را یک مکان واقعی برای محافظت و ذخیره از پول هایی که با سختی و مرارت به دست آمده، قلمداد نمی کنند.
مدیر یکی از این بانک ها در تبلیغ خدمات خود با لبخند خاصی به خبرنگاران می گوید: «بانک ما برای ذخیره پول های شما مکان قابل اعتمادی است و ضمنا باید بدانید که در این دنیای مجازی هیچ چیز واقعی نیست. این یک طریقه ماهرانه در تجارت است

منبع :مجله فناوری