بازاریابی شبکه های اجتماعی
بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست ؟
بازاریابی شبکه های اجتماعی به فرایند بدست آوردن ترافیک و یا توجه از طریق سایت های رسانه های اجتماعی اشاره دارد.
رسانه اجتماعی اصطلاحی فراگیر برای همه سایت هایی است که ممکن است عملکردهایی به شدت متفاوت داشته باشند. برای مثال، توییتر یک سایت اجتماعی است که به منظور اجازه دادن به افراد برای به اشتراک گذاری پیام های کوتاه و یا “به روز رسانی” با دیگران، طراحی شده است. در مقابل، فیسبوک یک سایت شبکه اجتماعی تمام و کمال است که اجازه به اشتراک گذاری عکسها، به روز رسانی ها، متصل کردن اتفاقات و انواع فعالیت های دیگر را فراهم می آورد. درحال حاضر نیز اینستاگرام با بیش از یک بیلیون کاربر فراگیرترین شبکه ی اجتماعی است.
چه ارتباطی بین جستجو و بازاریابی شبکه های اجتماعی وجود دارد ؟
چرا باید یک بازاریاب جستجوگر- و یا یک سایت در مورد موتورهای جستجو- به رسانه های اجتماعی بها بدهند؟
این دو رابطه بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند.شبکه های اجتماعی غالبا بر روی کشف محتوای جدید مانند اخبار تاثیر گذارند، و فرایند “کشف” یک فعالیت جستجویی می باشد. رسانه های اجتماعی همچنین به ساخت ارتباطاتی که در آخر به فعالیت های SEO منجر میگردند کمک می نمایند. همچنین بسیاری از افرادبرای یافتن محتواهای رسانه اجتماعی در سایت های رسانه اجتماعی جستجو می نمایند. همچنین ممکن است ارتباطات اجتماعی بر روی مرتبط بودن نتایج جستجو، چه در درون یک شبکه رسانه اجتماعی و یا در یک “جریان”موتور جستجو، تاثیر گذار باشد.
7 مرحله برای بازاریابی موثر در شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی یک کانال بازاریابی حیاتی برای تمام کسب و کارهاست. . سوالی که چند سال قبل در بین کسب و کار متداول بوده است : “چرا کسب و کار ما از رسانه های اجتماعی استفاده می کند؟” در حال حاضر با: “چگونه کسب و کار ما با بازاریابی رسانه های اجتماعی می تواند رشد کند؟”.جایگزین شده است.برای موفقیت در این زمینه نیاز به یک راتژی بازاریابی رسانه های اجتماعی موثر می باشد که ما سعی کرده ایم در هفت گام آن را برای شما بیان نماییم:
گام اول : حضور فعلی خود را در شبکه های اجتماعی بررسی کنید.
بث کمستاک می گوید: “خودتان را بشناسید, مشتری را بشناسید و نوآوری داشته باشید “
پیش از ایجاد استراتژی برای رسیدن به نقطه ای که هدف شماست, نگاهی سریع به جایی که هستید داشته باشید. چندین سرنخ برای بررسی حضورکسب و کارتان درحال حاضر در شبکه های اجتماعی وجود دارد:
- در کدام شبکه ها در حال حاضر فعال هستید؟
- آیا پروفایل شبکه شما بهینه سازی شده است؟(تصاویر, کاورها ، بیو، URL، و غیره)
- کدام شبکه ها در حال حاضر بیشترین ارزش را برای شما به ارمغان می آورند؟
- پروفایل های شما در مقایسه با پروفایل های رقبا شما چگونه است ؟
گام دوم: مشخص کنید که مشتری هدف شما کیست ؟
هدف از بازاریابی این است که مشتری را درک کنیم و بشناسیم و محصولات یا خدماتی که مناسب اوست را ارائه دهیم .
اگر شما بهترین بازاریابی را داشته باشی اما به مخاطبان اشتباه , موفق نخواهید شد. بنابراین شما باید خصوصیات مشتریان را به صورت دقیق مشخص نمایید. به عنوان مثال اگر بازار هدف خود را والدین تعیین کردید، خوب است. با این حال، اگر شما مشتری ایده آل خود را به عنوان یک پدر و مادر که در ایالات متحده زندگی می کنند ، بین 30 و 50 ساله هستند، درآمدشان بیش از 70،000 دلارباشد، به طور عمده از فیس بوک استفاده می شود و علاقه مند به فعالیت های در فضای باز هستند مشخص کنید بسیار بیشتر موفق خواهید شد.
برای مشخص کردن پرسونا یا شخصیت مشتری این موارد را مشخص نمایید :
- سن
- محل
- شغل
- درآمد
- نیازها (که کسب و کار شما می تواند حل کند)
- بیشترین شبکه های اجتماعی مورد استفاده
گام سوم : ایجاد بیانیه ماموریت شبکه های اجتماعی
چه چیزی شما را منحصر به فرد می کند ؟
بیانیه مأموریت رسانه های اجتماعی شما اقدامات آتی شما را مشخص و هدایت می کن. این بیانیه به طور دقیق مشخص می کند که برنامه شما برای حضور در شبکه های اجتماعی چیست وباید هویت ونام تجاری شما را منعکس کند. در هنگام تلاش برای ایجاد این بیانیه، مشتری ایده آل خود را در نظر بگیرید.
یک مثال مأموریت ممکن است “استفاده از رسانه های اجتماعی برای آموزش مشتریان فعلی و بالقوه در مورد بازاریابی دیجیتال با تمرکز بر بازاریابی رسانه های اجتماعی باشد.” هنگامی که این بیانیه را تایید کرده اید، برای شما ساده تر خواهد بود که تصمیم بگیرید چه چیزی را ایجاد کنید و به اشتراک بگذارید .
گام چهارم: تعریف شاخص های کلیدی موفقیت
شما باید معیارهایی را مشخص کنید که بتوان تعیین کرد که آیا تلاش های شما در شبکه های اجتماعی موثر بوده است یا خیر؟
چند معیار برای اندازه گیری:
- نرخ تبدیل
- زمان صرف شده در وب سایت شما
- میزان reach
- منشن شدن نام تجاری شما
- تعداد به اشتراک گذاشتن پست ها و مطالب شما
گام پنجم: ایجاد محتوا
متأسفانه، بسیاری از شرکت ها بدون مشخص نمودن مراحل قبلی مستقیم به این مرحله قدم می گذارند. اما بهتر است که قبل از ایجاد محتوا برای شبکه های اجتماعی و به اشتراک گذاری ان در کانال های مختلف , فعالیت های فعلی, اهداف ,مخاطبان و همچنین معیارها را مشخص نماییم .
ابتدا فرمت محتوای خود ار مشخص نمایید . چند نمونه از فرمت های مختلف محتوا :
- تصاویر
- ویدئو
- پست های وبلاگ
- اخبار شرکت
- Infographics
- ebook
- مصاحبه ها
- وبینار
- پادکست
بعد از مشخص کردن فرمت , می توانید یک لیست از ایده ها ایجاد نمایید که با اهداف حضور شما در شبکه های اجتماعی و مخاطبان شما هماهنگ باشد. من به شدت توصیه می کنم که یک تقویم محتوا ایجاد کنید که مشخص می کند چه زمانی چه پستی در کدام کانال به اشتراک گذاشته شود
گام ششم: استفاده از ابزارهای مدیریت شبکه های اجتماعی
با ساتفاده از ابزار مدیریت شبکه های اجتماعی می توانید پروفایل های خود را درشبکه های مختلف به صورت همزمان مدیریت کنید . ارسال پست ها را برنامه ریزی کنید , مسابقه برگزار کنید و …
لیست چند ابزار مدیریت شبکه های اجتماعی :
- Hootsuite
- Buffer
- TweetDeck
- SocialOomph
- Friends+Me
- Social Pilo
- Zoho Social
گام هفتم : پیگیری، تجزیه و تحلیل، بهینه سازی
این مرحله مهمترین گام برای موفقیت در شبکه های اجتماعی باشد. حتی بهترین بازاریابان رسانه های اجتماعی بر آزمون و خطا تکیه می کنند. ردیابی نتایج ، تجزیه و تحلیل داده ها و سپس ایجاد تغییرات برای بهینه سازی آنها بسیار مهم است.
نتایج هر گام قبلی باید تجزیه و تحلیل و ارزیابی شود.اجازه دهید که داده ها شما را هدایت کنند . اگر کانال فیس بوک یا توییتر و یا اینستاگرام نتیجه بهتری داشته است پس شما باید روی آنها تمرکز کنید.