» اخبار سایت » پلیس فضای مجازی ماه دیگر وارد عمل می‌شود

پلیس فضای مجازی ماه دیگر وارد عمل می‌شود

8848  تعداد بازدید  |  دوشنبه 24 آبان ماه 1389

فرمانده نیروی انتظامی در همایش تخصصی ICT، نظم و امنیت اجتماعی پلیس فضای مجازی ماه دیگر وارد عمل می‌شود

پلیس فضای مجازی ماه دیگر وارد عمل می‌شود فرمانده نیروی انتظامی در همایش تخصصی ICT، نظم و امنیت اجتماعی
پلیس فضای مجازی ماه دیگر وارد عمل می‌شود

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: راه‌اندازی پلیس افتا (امنیت فضای تبادل اطلاعات) یک ضرورت است که طی سال‌های گذشته نیاز به آن دیده شده بود و نیروی انتظامی با تشکیل این پلیس در حوزه ایجاد امنیت در فضای مجازی به سرعت عمل خواهد کرد.

ایسنا - دکتر رضا تقی‌پور در همایش تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات، نظم و امنیت اجتماعی گفت: با توجه به گستردگی و پیچیدگی جرایم رایانه‌ای در فضای مجازی به دلیل تنوع و ابزارهای مختلفی که در این فضا وجود دارد، شرایط برخورد با جرایم در دنیای مجازی با شرایط برخورد در فضای فیزیکی متفاوت است، به طوری که سابقه برخورد با جرایم در فضای مجازی زیاد نیست و نیازمند رویکرد علمی و تئوری سازی برای تعریف جرایم و برخورد با آنهاست.

وی افزود: جرایم در حوزه فیزیکی با هزینه بیشتر و نمادی آشکار و علنی انجام می‌شود، اما یکی از ویژگی‌های منفی جرایم رایانه‌ای این است که هیچ اثری از جرایم به صورت علنی در این فضا وجود ندارد و شهروندان هم با این گونه جرایم آشنایی ندارند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در سطح جهانی، اتحادیه جهانی مخابرات و سایر اتحادیه‌ها سعی ‌کرده‌اند که در سال‌های اخیر اهمیت وضع مقررات و جرایم رایانه‌ای را متذکر شوند، اما تاکنون این اقدام کافی نبوده است. کشور ما هم از این روند مستثنا نیست و لازم است به موازات کار اجرایی، دانشگاه‌ها و مراکز علمی بحث تئوریک موضوع را دنبال کنند.

وی افزود: زمانی که با توسعه جهشی در حوزه فناوری روبه‌رو هستیم، طبیعی است که ابزارهای جرم و بزه به موازات آن توسعه یابد، در نتیجه لازم است که ساختارهای ضروری برای مدیریت این حوزه را داشته باشیم.

  سند امنیت فضای تبادل اطلاعات

تقی‌پور از جمله اقدامات پیشگیرانه برای ایجاد امنیت در تبادل اطلاعات را تبیین سند امنیت فضای تبادل اطلاعات عنوان کرد و افزود: سند امنیت فضایی تبادل اطلاعات اواخر سال گذشته از سوی دولت تصویب و ابلاغ شد. همچنین دستورالعمل سامانه امنیت فضای مجازی ابلاغ شده که بر اساس آن همه دستگاه‌ها ملزم شده‌اند این سامانه را ایجاد کنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: سال گذشته در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات یک کارگروه تشکیل شد که برای جلوگیری از تاخیرهای معمول اختیارات این کارگروه به دولت تنفیذ شد که این کارگروه به صورت مرتب در حال تصویب مقررات و قوانین در کشور است. از جمله کمیته‌های مهم این کارگروه کمیته امنیت فناوری اطلاعات (افتا) است.

وی افزود: در برنامه پنجم توسعه یک برنامه مفصل برای موضوع فناوری اطلاعات پیش‌بینی‌ شده است که در این زمینه احکام 49 تا 53 آن هم در مجلس به تصویب رسید و امیدواریم با اجرای آن در طول برنامه پنجم توسعه جایگاه مناسبی را به خود اختصاص دهیم.

تقی‌پور افزود: بحث امنیت یک اقدام موازی و همزاد توسعه است که باید مدنظر قرار گیرد وگرنه مانند ماشینی خواهد بود که پس از تولید باید با دیوار برخورد کند تا بایستد.

   نیروی انتظامی باید همت مضاعفی را برای نظارت در این حوزه داشته باشد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: قبلا این حفاظت توسط دولت انجام می‌شد، هرچند امروز هم در پروانه‌هایی که از سوی وزارت مخابرات به دفاتر خصوصی داده می‌شود، الزام به رعایت مقررات قید شده است، اما با این شرایط باز هم نیروی انتظامی باید همت مضاعفی را برای نظارت در این حوزه داشته باشد.

وی با بیان اینکه زیرساخت‌های توسعه فناوری در کشور فراهم است، افزود: کشور به موازات این توسعه می‌تواند ادعا کند که در زمینه صوتی به صورت مطلوب عمل کرده است، به طوری که به پوشش 97 تا 98 درصدی رسیده است.

  70 درصد خدمات دولتی الکترونیکی می‌شود

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد: در برنامه پنجم توسعه پیش بینی شده که 70 درصد خدمات دولتی الکترونیکی شوند.

 رضا تقی پور گفت: نیروی انتظامی یک نهاد پیشرو و پیشگام در توسعه فناوری‌هاست.

وی گفت: در برنامه پنجم توسعه برنامه فصلی برای توسعه اطلاعات و ارتباطات مد نظر قرار گرفته است که به وسیله آن به یک جایگاه مناسب خواهیم رسید.

    ابلاغ سامانه‌ امنیت فضای تبادل اطلاعات به تمام دستگاه‌های اجرایی

وزیر ICT اعلام کرد: سامانه‌های مختلفی در زیرساخت‌ها برای فضای مجازی از نظر سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در حال تاسیس و راه‌اندازی است.

تقی‌پور افزود: سامانه امنیت فضای تبادل اطلاعات به تمام دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده و همه دستگاه‌ها باید ISMS را ایجاد کنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: کمیته امنیت فضای اطلاعات در کارگروه فناوری اطلاعات دولت فعال است که دستورهای لازم را در این زمینه تهیه می‌کند. امیدواریم با زیرساخت‌های قانونی و اجرای اقدامات مورد نظر به سرعت امنیت را در این فضا ایجاد کنیم.

تقی‌پور در پاسخ به اینکه آیا میزان امنیت دستگاه‌های دولتی مشخص شده است، افزود: تقریبا این موضوع مشخص است و با توجه به اینکه دارایی‌ها و سرمایه‌های بسیاری در کشور به فضای مجازی منتقل می‌شود، به تناسب باید حفاظت از این دارایی‌ها در این فضا صورت بگیرد.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه به موازات توسعه فناوری و اطلاعات تلاش شده است بحث توسعه امنیتی هم مد نظر قرار بگیرد، گفت: سند راهبردی امنیت فضای تبادل اطلاعات به تصویب دولت رسیده و ابلاغ شده‌ است.

فرمانده نیروی انتظامی درباره پلیس فضای مجازی گفت: برای راه‌اندازی پلیس فضای مجازی دبیرخانه‌ای را تاسیس کرده‌ایم و با آغاز ساختار نویسی و استفاده از تجربیات کشورهای دیگر شرح وظایف در رابطه با این پلیس تخصصی انجام و بودجه‌های مورد نظر هم پیش‌بینی‌ شده است.

احمدی مقدم افزود: تا یک ماه آینده از این پلیس رونمایی می‌شود.

فرمانده ناجا یکی دیگر از اقدامات مربوط به فضاهای مجازی را برگزاری همایش‌های تخصصی در این رابطه عنوان کرد و افزود: تقویت کشور در حوزه الکترونیکی و پلیس الکترونیکی حوزه جدیدی است که باید مد نظر قرار گیرد.