لزوم ارائه وایمکس متحرک
10403 تعداد بازدید |  شنبه 1 آبان ماه 1389
لزوم ارائه وایمکس متحرک
ایتنا - حذف موبیلیتی وایمکس سرعت توسعه کشور را میگیرد.
به گفته معاون بررسیهای فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، پس از اتمام دوره 2 ساله انحصار اپراتور سوم، موضوع ارائه مجوز موبیلیتی به اپراتورهای وایمکس بررسی میشود.به گزارش وایمکس نیوز لطفالله سبوحی با بیان این مطلب گفت: در زمان ارائه مجوزهای وایمکس به اپراتورها، رگولاتوری هیچ تعهدی در خصوص ارائه قطعی موبیلیتی به آنها نداده است و در این باره پس از اتمام دوره دو ساله انحصار اپراتور سوم میتوان تصمیمگیری کرد.
وی افزود: براساس شرایطی که در کلیات مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات بوده در پروانه اپراتور سوم متعهد شدیم تا زمان دوره انحصار سرویسهای نسل سوم اجازه موبایل وایمکس را ندهیم.
سبوحی گفت: سرویس موبایل وایمکس میتواند سرویسهای نسل سوم و یا حتی نسل چهارم را ارائه کند به همین دلیل ما باید تا زمان پایان دوره انحصار به این تعهد پایبند باشیم.
وی درباره تاخیر در فرآیند ارائه مجوز اپراتور سوم و اینکه آیا زمان انحصار از زمان آغاز به کار اپراتور سوم خواهد بود یا خیر، افزود: تاخیری که در این زمینه اتفاق افتاده اجتناب ناپذیر بوده و به دلیل رعایت مقررات و قوانین مراجع ذیربط باید تصمیمگیری میکردند اما موضوعی که مشخص است زمان انحصار دو ساله از زمان ارائه پروانه به اپراتور سوم آغاز میشود.
سبوحی عنوان کرد: ما در هیچ جایی نگفتیم اپراتورهای وایمکس بلافاصله بعد از اتمام دور انحصار اپراتور سوم میتوانند وارد فضای موبایل وایمکس شوند چون یکی از پارامترهای محدود کننده ما دوره انحصار اپراتور سوم است و بعد از تمام شدن دوره انحصار کمیسیون تنظیم مقررات تصمیم میگیرد که این اجازه را بدهد یا خیر.
وی گفت: ضمن اینکه این هم به معنی این نیست که ما کار را رها کردیم چون در حال حاضر مطالعات این موضوع در حال انجام است و باید بررسی کامل را انجام دهیم که ما بعد از این دوره انحصار یا قبل از آن پیشنهاد را به کمیسیون ارائه میکنیم که کمیسیون براساس آن تصمیمگیری کند که چگونه و با چه روشی اجازه موبایل وایمکس را به اپراتورهای فعلی وایمکس بدهد.
حذف موبیلیتی وایمکس سرعت توسعه کشور را میگیرد
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم تحقیقات با تاکید بر اینکه سرویس وایمکس سیار رویای استفاده از اینترنت در حال حرکت را محقق میکند، گفت: با بهرهگیری از وایمکس میتوان از در حین ترافیک شهری که روزانه با آن مواجه هستیم امور جاری خود را از طریق اینترنت انجام دهیم.
به گزارش وایمکس نیوز یوسف گنج دانش با تاکید بر اینکه برگ برنده فناوری وایمکس در بازار ارتباطات ویژگی پویایی و حرکت آن است، گفت: مسئولان نباید اپراتورها را محدود به ارائه وایمکس ثابت کنند چرا که در این صورت وایمکس ثابت تفاوتی با سرویس ADSL نخواهد داشت و طبیعتا نباید انتظار استقبال چشمگیری از ارائه این سرویس داشت.
وی با بیان اینکه در حال حاضر از نظر شاخصهای جهانی در بخش اینترنت پرسرعت رتبه ایران نسبت به سایر کشورهای منطقه قابل قبول نیست، گفت: مسئولان به این موضوع توجه داشته باشند که رسیدن به رتبه اول منطقه یک بحث است اما استفاده از فناوری در جهت اهداف توسعهای کشور موضوع دیگری است.
وی عنوان کرد: چنانچه بتوانیم همانند سایر کشورهای در حال توسعه با ایجاد دولت الکترونیکی بسیاری از خدماتی که شهروندان در حال حاضر مجبور به مراجعه حضوری برای دریافت آنها هستند را به صورت غیرحضوری در قالب خدمات دولت الکترونیکی ارائه کرد قطعا تحول چشمگیری در توسعه سریع کشور ایجاد خواهد شد.
وی گفت: این موضوع که به دلیل حفاظت از بازار یک اپراتور نوپا اجازه ارائه تمامی قابلیتهای فناوری وایمکس را از اپراتورهایی که خود آنها نیز نوپا هستند منطقی به نظر نمیرسد و سازمان تنظیم مقررات به عنوان نهاد تنظیم کننده بازار باید با ایجاد فضای رقابتی این امکان را ایجاد کند تا مصرف کننده نهایی سرویس ارزانتر و با کیفیتتر دریافت کند.
وی با بیان اینکه وایمکس باید به صورت سیار برای کاربران متحرک و در حال حرکت ارائه شود، افزود: هر چند که شهروندان از ترافیکهای سرسام آور شهری خسته میشوند اما اگر در همین ترافیک فرصتی ایجاد شود که افراد بتوانند از طریق اینترنت و از راه دور کارهای روزمره خود را انجام دهند، قطعا وایمکس سیار میتواند به این رویا جامه عمل بپوشاند. به این ترتیب زمان از دست رفته و مرده کاربران در ترافیکهای شهری به فرصت تبدیل خواهد شد.