» اخبار سایت » تغییر تعرفه‌ی خطوط E1؛ چالش جدید شرکت‌های اینترنتی با مخابرات

تغییر تعرفه‌ی خطوط E1؛ چالش جدید شرکت‌های اینترنتی با مخابرات

5566  تعداد بازدید  |  دوشنبه 25 مرداد ماه 1389

مخابرات طبق قرارداد عمل می‌کند؟ چالش جدید شرکت‌های اینترنتی با مخابرات

تغییر تعرفه‌ی خطوط E1؛ چالش جدید شرکت‌های اینترنتی با مخابرات  

خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: جامعه اطلاعاتی - ارتباطات

در روزهای گذشته دبیر انجمن شرکت‌های اینترنتی از افزایش 6 برابری هزینه واگذاری و بهره‌برداری از لینک‌های E1 به دلیل تغییر تعرفه دسترسی به این خطوط از سوی شرکت‌های مخابرات استانی خبر داد و تاکید کرد که این افزایش ناگهانی تعرفه خطوط EI موجب افزایش قیمت اینترنت دایل‌آپ می‌شود؛ این افزایش، نارضایتی برخی شرکت‌های اینترنتی را به دنبال داشته است به طوریکه پس از انتشار این خبر، توضیحات و اطلاعیه‌هایی از سوی دو طرف این جریان یعنی شرکت‌های اینترنتی و شرکت مخابرات اعلام شد که هر یک توجیه و توضیحی درباره این موضوع داشتند.

به گزارش خبرنگار ارتباطات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از تغییر تعرفه خطوط E1، سازمان نظام صنفی رایانه‌یی کشور در اطلاعیه‌ای خطاب به شرکت‌های ISP ، ISDP و PAP عضو این سازمان، اعلام کرد که پیرو ابلاغیه مجمع شرکت مخابرات ایران به شرکت‌های مخابرات استانی مبنی بر اعلام 50 درصد ودیعه خطوط E1 به‌عنوان هزینه و افزایش قیمت آبونمان این خطوط به مبلغ 95 هزار تومان، این سازمان پیگیری موضوع از مقامات اجرایی ذیربط و مراجع نظارتی را در دستور کار خود قرار داده است.

این سازمان از تمامی شرکتها خواست که تا اطلاع ثانوی نسبت به عقد قرارداد جدید و تسویه‌حساب قراردادهای قبلی با شرایط اعلام شده جدید از سوی مخابرات، هیچ گونه اقدامی نکنند.

دلیل تغییر تعرفه چه بود؟

ماجرا از این قرار بود که پیش از این مخابرات از شرکت‌های اینترنتی مبلغ سه میلیون تومان بابت هزینه هر خط E1 دریافت می‌کرد و شرکت‌ها موظف بودند ماهانه مبلغ 25 هزار تومان نیز به ازای هر خط پرداخت کنند اما اخیرا هزینه اولیه هر لینک E1 به یک میلیون و 500 هزار تومان کاهش یافته و هزینه ماهانه نگه‌داری آن به مبلغ 95 هزار تومان افزایش یافته است.

این موضوعی از سوی دبیر انجمن شرکت‌های اینترنتی اینگونه مطرح شده که شرکت‌های اینترنتی این مبلغ را برای دریافت هر خط E1 به عنوان ودیعه به مخابرات پرداخت می‌کردند که قابل بازگشت بود و علاوه بر آن ماهانه نیز مبلغ 25 هزار تومان به ازای هر خط E1 به عنوان هزینه نگه‌داری به مخابرات پرداخت می‌شده که از یک ماه پیش شرکت مخابرات به شکل ناگهانی و غیرقانونی در محاسبه این تعرفه‌ها تغییر رویه داده است.

به گزارش ایسنا بر اساس این اظهار نظر شرکت‌های اینترنتی باید از این پس به جای ودیعه بابت هر خط E1 مبلغ 5/1 میلیون تومان به عنوان هزینه به مخابرات پرداخت کنند و ماهانه نیز به جای 25 هزار تومان، مبلغ 95 هزار تومان هزینه نگه‌داری بپردازند. یعنی قیمت ماهانه هر لینک E1 چهار برابر شده است.

اما مخابراتی‌ها این موضوع را شکل دیگری توضیح داده و اعلام کردند که با توجه به اینکه یک خط E1 شامل 30 خط تلفن ثابت است و قیمت هر خط تلفن در گذشته 100 هزار تومان بود، بنابراین، هزینه یک خط ایوان، سه میلیون تومان محاسبه می‌شد و با توجه به اینکه در حال حاضر هر خط تلفن 50 هزار تومان است، این قیمت یک و نیم میلیون تومان خواهد شد.

مدیر کل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا در این باره با تاکید بر اینکه در پروانه شرکت مخابرات چیزی به نام ودیعه وجود ندارد اظهار کرد: با توجه به کاهش قیمت اولیه خرید E1 و از طرفی بالا رفتن هزینه نگه‌داری، این هزینه ماهیانه از 25 هزار به 95 هزار تومان افزایش یافته است.

مخابرات طبق قرارداد عمل می‌کند؟

داوود زارعیان درباره مبلغ اولیه خرید خطوط E1 که از سه میلیون به یک و نیم میلیون تومان کاهش یافته گفت: ما دقیقا طبق قراداد عمل می‌کنیم، اگر در قراداد کسانی که از ما E1 گرفتند، ودیعه عنوان شده باشد، این موضوع ودیعه تلقی می‌شود و اگر هزینه باشد، همان هزینه تلقی خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا بسیاری شرکت‌ها به این موضوع معترض هستند گفت: چند شرکت‌ بزرگ اینترنتی که E1های زیادی دارند، به این بحث معترض هستند اما شرکت‌های کوچک اینترنتی و ISPها، با توجه به ارزان شدن و کاهش قیمت اولیه از این موضوع راضی‌اند و این موضوع به نفع آن‌ها است چون باید هزینه اولیه کم‌تری بپردازند.

مدیر عامل شرکت مخابرات ایران هم اخیرا در اظهار نظری با بیان اینکه تغییر تعرفه خطوط E1 به معنای افزایش قیمت اینترنت دایل‌آپ نیست گفته است: تعرفه خطوط E1 به نفع شرکت‌های اینترنتی و در راستای اختیارات شرکت مخابرات ایران تغییر کرده است و قیمت اینترنت افزایش نمی‌یابد؛ خطوط EI به دلیل مبلغ پیش پرداخت اولیه متقاضی نداشت و شرکت‌های اینترنتی نمی‌توانستند هزینه‌های این خطوط را بپردازند و به همین دلیل تعرفه‌ها براساس تقاضا تنظیم شد.

در هر صورت اکنون باید دید سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور به‌عنوان قانون‌گذار و تنظیم‌کننده روابط بین اپراتورها چگونه به این موضوع رسیدگی کرده و با رای نهایی به این بحث پایان می‌دهد.