» مقالات » مقالات هایبرد » ارکان موفقیت یک گروه وب

ارکان موفقیت یک گروه وب

ارکان موفقیت یک گروه وب

9128  تعداد بازدید  |  شنبه 20 اردیبهشت ماه 1393

فرض کنید ، شرکت و یا سازمان شما قصد طراحی و پیاده سازی یک وب سایت را داشته باشد.کار را از کجا شروع و در چه نقطه ای به انتها می رسانید ؟ برای طراحی و پیاده سازی به چه امکاناتی نیاز دارید ؟

فرض کنید ،شرکت و یا سازمان  شما قصد طراحی سایت و پیاده سازی آن سایت را داشته باشد.کار را از کجا شروع و در چه نقطه ای به انتها می رسانید ؟ برای طراحی و پیاده سازی به چه امکاناتی نیاز دارید ؟ در صورت نیاز به سازماندهی یک گروه کاری به چه تخصص ها و یا توانمندهائی نیاز خواهید داشت  ؟ معیار انتخاب افراد جهت مشارکت در گروه چیست و این معیار تا چه میزان متاثر از یک پشتوانه علمی است ؟ هر گروه وبدارای الزامات و محدودیت های مختص به خود برای تقسیم وظایف ، مسئولیت ها وپیاده سازی فرآیندها در جهت طراحی‌ و پیاده سازی یک وب سایت است . عناوین رسمی ، شرح وظایف و ساختار گزارش دهی می تواند بسیار متغیر باشد. گروه های وب موفق در یک چیز با یکدیگر مشترک هستند و آن هم وجود مجموعه ای کامل ازتوانمندی ها و تخصص های مورد نیاز در ساختار گروه و فرآیندهای مربوطه است .تمامی مهارت ها و توانمندی های مورد نیاز را می توان در نه رکن مهم خلاصه کرد . در یک گروه موفق ، می توان به سرعت جایگاه و موقعیت هر یک ازافراد گروه را نسبت به ارکان اصلی تعیین و مشخص نمود که چه زمانی اینپتانسیل ها و توانمندی ها در عمل  و در مراحل طراحی و پیاده سازی مفید واقعمی شوند ( توجیه علمی و فنی وجود یک شخص در گروه) . در صورتی که طراحیو پیاده سازی یک وب سایت در تحقق اهداف از قبل تعیین شده خود با مشکلمواجه و عملا" دستیابی به آنها دور از دسترس قرار گیرد ، علت آن را میبایست در حذف یکی از ارکان مورد نیاز در ساختار گروه و یا فرآیندها جستجوکرد . 

معرفی ارکان موفقیت یک گروه وب
درشکل 1 ، ارکان نه گانه پتانسیل های مورد نیاز در یک گروه وب و نحوه ارتباطآنها با یکدیگر نشان داده شده است . وجود پتانسیل های استراتژیک مورد نیازبه منظور طراحی جامع و بلند مدت و  بکارگیری مجموعه ای از پتانسیل هایتاکتیکی به منظور اجراء طرح با جزئیات مربوطه در این شکل نشان داده شده است.

ارکان نه گانه یک گروه وب کاری

شکل 1 : ارکان نه گانه پتانسیل های مورد نیاز در یک گروه وب 
( منبع : Adaptive Path  ) 

  • : طراحی کاربر محور بدین معنی است که بدانیم نیاز کاربران چیست . چگونه فکر می کنند و رفتار آنان به چه صورت است . بررسی نیاز و خواسته کاربران ، ما را قادر می سازد که یک وب سایت متناسب با نیاز کاربران را به درستی طراحی و پیاده سازی نمائیم .

  • استراتژی سایت ( Site strategy )  : تعریف اهداف سایت ، یکی از مهمترین مراحل در چرخه طراحی سایت و پیاده سازی آن است که به مهارت های خاص خود نیاز دارد . رسیدن به یک نقطه مناسب در خصوص اهداف سایت ، نحوه اولویت بندی اهداف مختلف و ارزیابی موفقیت یک سایت جملگی موضوعاتی هستند که می بایست توسط استراتژی سایت تبین گردند  .

  • استراتژی تکنولوژی (technology strategy   ) : وب سایت ها از لحاظ بکارگیری فناوری پیچیده بوده و  این پیچیدگی می تواند همواره وجود داشته باشد .  شناسائی استراتژی بکارگیری فناوری ها برای یک سایت ( شامل  پلت فرم ، استانداردها ، فن آوری ها و نحوه قرار گرفتن آنها در کنار یکدیگر ) ، برای موفقیت یک سایت و اجتناب از اشتباهات گزاف ،  بسیار حائز اهمیت و ضروری است .

  • استراتژی محتویات ( Content strategy  ): محتویات ، اغلب علتی ‌است که کاربران را راغب به مشاهده وب سایت شما می نماید . چه محتویاتی می بایست ارائه شود تا انتظار کاربران تامین گردد ؟ چه میزان محتویات مناسب است ؟ شکل و یا فرم ارائه محتویات می بایست به چه صورت باشد ؟ قبل از این که بتوان محتویاتی را تولید کرد ،‌لازم است که به سوالات فوق که مبانی و یا اصول استراتژی محتویات را مشخص می نماید ، پاسخ داده شود .

  • طراحی مستقل از طراحی فیزیکی و ملاحظات فنی ( Abstract Design ): طراحی معماری اطلاعات  و تعاملات ، اهداف استراتژیک را به یک فریمورک مفهومی در جهت استفاده کاربر ترجمه می نماید . طراحی فوق در فرآیند پیاده سازی وب دارای جایگاه و ارزش خاص است .

  • پیاده سازی تکنولوژی ( Technology Implementation ) : ایجاد یک سیستم فنی منوط به انجام مجموعه ای از فعالیت ها و دانش خاص است :  زبان ها و پروتکل ها ، کدینگ و اشکال زدائی ، تست و ارزیابی . هر انداره که پیچیدگی یک سایت بیشتر باشد ،‌ بکارگیری مجموعه ای از پتانسیل ها در جهت بالفعل کردن اهداف سایت متناسب با استراتژی تکنولوژی ارزش بیشتری پیدا می کند . 

  • تولید محتوا ( Content Production ) : دانستن این که چه محتویاتی لازم است به تنهائی کافی نیست و می بایست بدانیم که چگونه آنها را تولید نمائیم .   جمع آوری اطلاعات خام و اولیه ، نوشتن و ویرایش ، جایگاه افراد در هیات تحریریه و تائید نهائی یک مطلب جهت انتشار بر روی سایت ، جملگی بخشی از فرآیند تولید محتویات را تشکیل می دهند .

  • طراحی به هم پیوستن ( Concrete design )  : قبل از این که abstract design بتواند یک رابط کاربر کامل را ارائه نماید ،‌ می بایست جزئیات مشخص تری از اینترفیس ها ، نحوه بکارگیری امکانات و حرکت بین آنها ، طراحی اطلاعات و ویژوال ، مشخص گردد. پرداختن به موارد فوق در این مرحله انجام می گیرد .

  • مدیریت پروژه ( Project management  ) :  نقطه ای که تمامی توانمندی های تاکتیکی را با یکدیگر ترکیب تا نیروی محرکه لازم به منظور هدایت پروژه به سمت جلو را تامین نماید ، مدیریت پروژه است  که انجام صحیح و علمی آن مستلزم بکارگیری مجموعه ای از مهارت ها است . رعایت نکردن اصول علمی در  این بخش ، عدم اتمام و تکمیل فعالیت ها در بازه زمانی تعریف شده و افزایش هزینه ها را به دنبال خواهد داشت .


بکارگیری ارکان نه گانه در عمل

همانگونه که در بخش قبل اشاره گردید برای طراحی و پیاده سازی یک وب سایت به مجموعهای از مهارت ها نیاز است که آنها را به نه رکن اصلی تقسیم کردیم . آیا اینبدان معنی است که هر گروه وب مجبور است  از حداقل نه نفر برای نه رکن اشارهشده استفاده نماید ؟ پاسخ  به سوال فوق منفی است چراکه همواره این احتمالوجود دارد که در گروه افرادی با قابلیت های چندگانه وجود داشته باشد . اینموضوع در خصوص توانمندی های استراتژی ملموس تر و از مصداق بیشتری برخورداراست . به عنوان نمونه ، شخصی با قابلیت های فراوان در پیاده سازی فناوری هامی تواند در بسیاری موارد در خصوص استراتژی فناوری نیز در گروه مورداستفاده قرار گیرد .از طرف دیگر ، سازمان های زیادی به این باور رسیدهاند که برای تامین یکی از توانمندی های مورد نیاز در گروه وب  ممکن است بهوجود چندین فرد نیاز باشد . ( خصوصا" در خصوص ارکان تاکتیکی ) .  دراکثر موارد نحوه سازماندهی  گروه وب و فرآیندها به شرایط خاص یک سازمانبستگی دارد .  ولی با تمرکز بر روی ارکان اشاره شده و انتخاب افراد متناسببا ساختار فوق ، این اطمینان ایجاد خواهد شد که هیچیک از پتانسیل های موردنیاز و تاثیر گذار در موفقیت یک سایت را از دست نداده ایم .

 

 

مقالات مرتبط به طراحی سایت :

ارزیابی موفقیت سایت در وب
ارکان موفقیت یک گروه وب
عوامل اصلی موفقیت وب سایت های تجاری(بازاریابی اینترنتی)
موفقیت در بهینه سازی وب سایت با لینک های معتبر
طراحی سایت حرفه ای، عامل حیاتی برای موفقیت آنلاین