» مقالات تجارت الکترونیک » مقالات وب سایت » بهینه سازی و ارتقاء‌ رتبه سایت در موتورهای جستجو

بهینه سازی و ارتقاء‌ رتبه سایت در موتورهای جستجو

بهینه سازی و ارتقاء‌ رتبه سایت در موتورهای جستجو

2607  تعداد بازدید  |  چهارشنبه 15 اردیبهشت ماه 1389

موتورهای جستجوی گوگل (Google) ، یاهو (Yahoo) ، آلتاویستا (AltaVista) ، ام اس ان (MSN) ، اسک جویز(Ask Jeevs)  ، آل د وب (AllTheWeb) ، آ اُ اِل سرچ (AOL SEARCH)، اکسایت (EXCITE) ، لیکوس (Lycos) ، و .... یکی از مهمترین منابع ترافیک وب هستند. تنها موتور جستجو گر محبوب گوگل, روزانه با بیش از ۱۶ میلیارد کلیک, میلیونها کاربررا به سوی سایتهای گوناگون سرازیر می کند. آمار حاکی از آن است که ۹۰% از کاربرانبرای یافتن سایت مورد نظر خود, اطلاعات را از موتورهای جستجو می جویند و البته مییابند. اما سهم سایت اینترنتی شما از موتورهای جستجو چقدر است؟ما با ارائه خدماتتخصصی زیر شما را کمک می کنیم تا بتوانید قدرت وب را با ارتقاء یافتن به اولینگزینه نتایج, تجربه کنید.

  • شناخت دقیق و تجزیه و تحلیل سایت شما

در مرحلهاول سایت شما تجزیه و تحلیل می شود. اهداف سایت شما چیست؟ کار سایت شما چیست و چهخدماتی ارائه می دهد؟ مخاطبان هدف سایت شما چه کسانی هستند؟ ایشان برای یافتن شماچه عباراتی را جستجو می کنند؟ می خواهید هنگام جستجوی چه کلمات و عبارتی درموتورهای جستجو در صفحه اول باشید؟ می خواهید هنگام جستجوی چه کلمات و عبارتی درموتورهای جستجو اصلا در نتایج نباشید!؟ هر بازدید چقدر برای شما ارزشمند است؟ سایتشما چه میزان محتوا دارد؟ سایت شما به چه میزان و طی چه دوره های زمانی به روز و آپتو دیت می شود؟ سایت شما از چه زمانی آغاز به کار کرده و میزان بازدید روزانه وبازدید سقف و کف آن چقدر است؟ عوامل تاثیرگزار بر میزان بازدید سایت شما چیست؟ وبسیاری سوالات دیگر که از شما پرسیده خواهد شد و یا در مورد سایتتان تحقیق خواهد شدتا پایه تصمیم گیری های بهینه سازی قرار گیرد.

  • شناخت دقیق و تجزیه و تحلیلسایت رقبا

در این مرحله, در صورتیکه سایت یا سایت های دیگری در همین زمینه کاریسایت شما فعالیت می کنند شناسایی شده, دقیقا مورد بررسی قرار می گیرند تا میزاناهمیت ایشان, میزان توانمندی ها و همچنین مدت زمان و فعالیت های لازم برای پشت سرگذاشتن ایشان تعیین گردد. سایت رقبای شما هنگام جستجوی چه کلماتی پیدا می شود؟ باچه رتبه ای؟ چقدر مختوا دارد؟ مطالبش تا چه حد بهینه شده اند؟ آیا عضوگیری می کند وچقدر عضو ثابت دارد؟ چقدر بازدید کننده دارد ؟ طراجی فنی سایت وی چقدر جرفه ای است؟به چه میزان بروز می شود؟ و پریش های فراوان دیگری که باعث می شود بتوان با ترسیمنقشه ای از فعالیت های رقیب, و یرنامه ریزی برای بهتر شده, او را پشت سر نهاد.

  • تهیه نقشه یا Site Map سایت شما

نقشه سایت شما, به معنی محلی که لینکدسترسی به تمامی مطالب سایتتان بصورت دسته بندی شده در آن وحود دارد ممکن است قبلادر سایت شما پیش بینی شده باشد. لکن منظور ما از تهیه نقشه سایت ما, تهیه فایلی بافرمت و استاندارد ویژه است که بعضی موتور های جستجوی معروف برای تسهیل ردگیری مطالبسایت شما می پذیرند. با تهیه این فایل و یا ایجاد مکانیزمی اتوماتیک برای شما کهبتوانید بعد از هر آپ تو دیت این فایل را اتوماتیک ساخته و به موتور جستجو معرفیکنید, مطالب شما, به مراتب بهتر از وقتی موتورهای جستجو, طی زمانبندی خود, هر ازچندی, به سایت شما مراجعه کنند, فهرست خواهد شد.

  •  بهینه سازی تگهای صفحه براساس آخرین استاندارد های کنسرسیوم جهانی وب (W3C)

لزوما ربات های موتورهایجستجوگر, سایت شما را همانگونه که شما در مرورگر خود می بینید نمی بینند, بلکه کد HTML آن را می خوانند. طبیعی است اگر سایت شما, توجهی به چگونگی عملکرد الگوریتمموتور جستجو نداشته باشد, نمی تواند اطلاعات خود را درست به موتور جستجو بنمایاند. آیا کدهای HTML تولید شده, Unicode هستند یا ASCII ؟ آیا attribute ها در HTML باتک کوتیشن بسته شده اند یا با دابل کوتیشن یا اصلا بسته نشده اند؟ آیا حروف فارسیبا فرمت ویندوز(XP)ی وارد سایت شده اند یا با فرمت ویندوز ۹۸ (ی)؟ تا چه حد درکدهای HTML از عناصری مانند Iframe Fram, جاوا اسکریپت و ... استفاده شده است؟ابتدا این مطالب مورد بررسی واقع شده و سپس نسبت به اصلاح اشکالات و تطبیق HTML نهایی با تازه ترین استانداردهای کنسرسیوم جهانی وب W3C  اقدامات لازم صورت میگیرد.

  •  انتخاب کلید واژگان (Keyword) و توضیحات مختصر (Description) سایت

با توجه به زمینه کاری سایت شما و اهداف آن انتخاب کلیدواژه های اصلی سایتاقدامی بسیار مهم و استارتژیک است.کلیدواژه های اصلی (Keyword), عباراتی هستند کهمیخواهید وقتی جستجو شد, شما گزینه اول باشید. توضیح (Description) شرح مختصری استکه در یک پاراگراف دو سه جمله ای پیرامون سایت خود می دهید تا هرگاه سایت شما درنتایج ظاهر شد , آن عبارت به صورت توضیح زیر لینک شما , به کاربر نمایش داده شود. انتخاب دقیق آن عبارات و این پارگراف تاثیر بسزایی در رتبه سایت شما دارد . عباراتمورد نظر شما چیست؟ آیا ممکن است کاربران این عبارات را طور دیگری وارد کنند؟ اکثرکاربرانی که املای ضعیفی دارند ممکن است این عبارات را چگونه جستجو کنند؟ چه عباراتو کلمات مترادف یا هم معنی با عبارات اصلی وجود دارد؟ ترجمه این عبارات به زبان هایدیگر چیست ؟ کسانی که دنبال چنین موضوعی بوده اند چه عباراتی را جستجو کرده اند؟ وسوال های دیگری که نهایتا منجر به انتخاب مناسب موراد یاد شده خواهد شد.

  • انتخاب کلید واژگان (Keyword) و توضیحات مختصر (Description) هر مطلب

هر صفحهشما در حقیقت کوچکترین واحد مستقل سایت شماست که ممکن است دارای کلمات کلیدی وتوضیح مجزایی باشد. دوست داید این صفحه از سایت شما هنگام جستجوی چه عباراتی یافتهشود؟ وقی آدرس این صفحه در نتایج آمد, چه شرحی زیر لینکتان نوشته شود ؟ میزان تراکمعبارات و کلمات انتخابی تان در این صفحه چقدر است؟ آیا صفحه مورد نظر عنوان (title) مناسبی دارد؟ آیا نام فایل و مسیر آن که در آدرس این صفحه ظاهر می شود شامل عباراتمناسبی هست؟ و موارد دیگری که منجر به بهینه سازی این صفحه از سایت شما برای موتورجستجو می شود.

  • معرفی به موتورهای جستجوگر

موتورهای جستجوگر دارای رابطکاربری خاص و امکانات ویژه ای هستند که برای وبمسترها , صاحبان سایت های اینترنتی, تدارک دیده شده تا بتوانند به راحتی موتور جستجو را در پیدا کردن مطالبشان راهنماییکنند. در این سرویس ما سایت شما را به موتورهای جستجوی گوناگون, هر یک را با روشخود, معرفی خواهیم نمود.

  •  گسترش لینک سایت در وب سایت های مرتبط و ثبت در فهرست ها و دایرکتوری های وب و بمب های گوگلی پربازدید

مهمترین ملاک اکثرموتورهای جستجوی موفق در تخمین میزان اهمیت یک سایت, شمردن تعداد سایت های لینکدهنده به آن سایت با در نظر گرفتن میزان اهمیت خود آن سایت و ارتباط محتوایی با سایت لینک داده شده است.