» مقالات تجارت الکترونیک » مقالات وب سایت » 6 چهره برای وب سایت

6 چهره برای وب سایت

6 چهره برای وب سایت

2844  تعداد بازدید  |  چهارشنبه 15 اردیبهشت ماه 1389

در وب2، وب را می توان همگانی تر شده یافت و مصرف کنندگان دیروز اکنون خود نیز تولیدکننده اطلاعات شده اند به عنوان مثال در این زمینه می توان به سایت آمازون اشاره کرد که به کاربران اجازه می دهد پس از خواندن کتاب نقدهای خود را درباره آن کتاب اظهار کنند و این خود می تواند یکی از ملاک های خوب برای خرید و یا عدم خرید کتاب از سوی سایرین باشد.

وب2



مشخصه های وب۲
۱) وب مردمی تر
در وب،۲ وب را می توان همگانی تر شده یافت و مصرف کنندگان دیروز اکنون خود نیز تولیدکننده اطلاعات شده اند به عنوان مثال در این زمینه می توان به سایت آمازون اشاره کرد که به کاربران اجازه می دهد پس از خواندن کتاب نقدهای خود را درباره آن کتاب اظهار کنند و این خود می تواند یکی از ملاک های خوب برای خرید و یا عدم خرید کتاب از سوی سایرین باشد.

۲) خودترسیمی

ساز و کار خودترسیمی در وب۲ بسیار پیچیده تر و هوشمندتر شده است که دلیل این ساز و کار پیچیده را می توان در مردمی تر شدن وب دانست. این ساز و کار را می توان به دو صورت با واسطه و بی واسطه مشاهده کرد. در ساز و کار با واسطه خوانندگان با درج اظهارنظر خود اطلاعاتی را که نویسنده ارائه داده است مورد نقد قرار می دهند اما در روش بی واسطه که یک پدیده کاملاً جدید در وب۲ است کاربران مستقیماً یک محتوای اطلاعاتی را ویرایش می کنند که نمونه بارز آن را می توان سایت ویکی پدیا دانست.

۳) آموزش پیشرفته

یکی از نکات مثبت وب۲ را می توان غیرتجاری کردن تلاش از طریق به کارگیری راهکارهای توسعه باز دانست. در این شیوه مردم می توانند به فرآیند توسعه یک مقوله علمی یا فنی آزادند مشارکت داشته باشند و به طور رایگان از حاصل آن نیز استفاده کنند.
آموزش توسط موتورهای جست وجو روش دیگری از تحول در معنای آموزش است، موتورهای جست وجو را می توان آموزگارانی دانست که جواب هر سؤالی را می دانند به علاوه با طراحی بخش های FAQ در سایت شرکت های بزرگ، بسته هایی از سؤال و جواب آماده برای استفاده کاربران در اختیار آنها قرار می گیرد و همین بسته ها سبب خواهد شد که دانش کاربران و متقاضیان بدون هدر دادن زمانی جهت سؤال و نیز زمان دیگری جهت دریافت پاسخ افزایش یابد.

۴) پویایی داده ها

می توان وب را به سیستمی تشبیه کرد که حیات دارد و زنده است. وب همواره در حال حرکت است و پی درپی تغییر می کند و لذا وب از پویایی ویژه ای برخوردار است که طی آن داده ها نه تنها در مجاری اطلاعاتی مختلف به حرکت درمی آیند بلکه گاهی خود به بستری برای انتقال داده های پیچیده تر تبدیل می شود.

۵) سرویس دهی

وب ۲ به گونه ای است که مفهوم سرویس به یکی از ارکان کسب و کارهای online تبدیل شده است این مفهوم هم دربرگیرنده معنای لغوی آن یعنی فرمت رسانی و هم دربرگیرنده معنای تازه و مدرن آن است که نشان می دهد یک جریان اطلاعاتی به جای آنکه از طریق یک محصول نرم افزاری انجام شود می تواند توسط یک سیستم online اتفاق بیفتد تکنیک جدیدی نیز که در عرصه وب ۲ پا گذاشته است را نیز نباید از نظر دور داشت و این تکنیک همان Ajax است، لباسی که می توان بر یک سرویس web پوشاند و با استفاده از آن محدودیت های صفحات HTML را پشت سر گذاشت و ایده نرم افزار به صورت سرویس را محقق ساخت.

۶) قلک online

کسب و کارهای وب ۲ نسبت به وب ۱ اهمیت بیشتری به تک تک کاربران می دهد در ایده سنتی کسب و کار که بیان می دارد با مشتریان محدودتر ولی پولدارتر تعامل داشته باشید، صاحبان کسب و کار تمایل دارند که به جای سر و کله زدن با چندین مشتری که هر کدام پول کمی خرج می کنند با چند مشتری محدود که مبالغ بیشتری می پردازند به داد و ستد بپردازند اما در نظریه کسب و کار وب ۲ کسب و کارهای چابک و تیزهوشی مانند eBay، آمازون، گوگل و...  با تکیه بر خریدهای بسیار کوچک میلیون ها مشتری درآمدهای هنگفتی را نصیب خود کرده اند و این مدل از کسب و کار دقیقاً خلاف مدل سنتی و رایج داد و ستد در وب ۱ است به علاوه با توجه به گسترش فروش خدمت در وب و نه محصول، فروشندگان مجبور به برقراری رابطه بهتری با مشتریان خواهند بود و این رابطه پس از مرور زمان به بستری برای پول درآوردن تبدیل خواهد شد.

۷) فضای سه بعدی

در فضای وب ۲ می توان نقش فزاینده platform تلفن های همراه و سایر تجهیزات همراه مانند PDA، Laptop و.‎/‎/ را به وضوح مشاهده کرد. در عصر وب ۲ دیگر حالت فیزیکی دسترسی به اطلاعات محدود به رایانه های ساکن نیست و هر کاربر می تواند در هر حالتی اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت و یا ارسال کند. راز این تحول در پیدایش مفهوم تازه ای تحت عنوان ۲۴ ۷ نهفته است. به این معنا که سرویس گیرنده اطلاعات می تواند پا به پای سرویس دهنده در تمام ساعات شبانه روز و در تمام طول هفته به شبکه جهانی متصل شده و تعاملات مورد نیاز را با آن انجام دهد. 

۶ چهره وب

به عقیده هلموت برادا مدیر فناوری شرکت Sun Micro systems برای وب می توان ۶ چهره در نظر گرفت که هر کاربری با توجه به سلیقه و هدف خود از یکی از این چهره ها استفاده می کند، این ۶ چهره به قرار زیر است:
۱) وب سنتی: این همان وبی است که تاکنون شناخته ایم و به طور روزانه با آن سر و کار داریم، در این چهره از وب شما با نرم افزارهایی که روی سایت ها طراحی شده است روزگار خود را می گذرانید و نیازی به نصب نرم افزار جدید و اضافه ندارید.

۲) وب سرگرم کننده: این چهره وب را می توان به محتوای دیداری و شنیداری از وب سنتی نسبت داد که در سال های آتی می توان روی ابزارهای همراه نیز آنها را مشاهده کرد.

۳) وب ابزاری: در این چهره از وب ماشین ها با زبان مشترک java با یکدیگر تعامل برقرار می کنند و تجهیزات متصل به وب ابزاری عمدتاً دارای هوشمندی بالایی هستند.

۴) وب تجارتی: وبی که برای مبادلات مالی و سفارشی مورد استفاده قرار می گیرد و دارای تراکنش های مالی بالایی نیز هست.

۵) وب پیرامونی: این چهره از وب ارتباط دهنده شما با ایمیل ها و

وب سایت

هایی است که به صورت روزمره با آن سر وکار دارید.

۶) وب صوتی: این چهره از وب توانایی آمیختن و یکپارچه سازی به سرویس های درخواستی را دارد.
به عقیده پرادا در وب ۲ که چهره ای جدیدتر و بسیار پیچیده تر از وب ۱ است، باید منتظر تغییرات صرف و خارق العاده ای در چهره های وب ۱ بود زیرا این سرویس هماهنگی دچار تغییر شده و پس از یک رشد سریع و چشمگیر جهشی فوق العاده را باید شاهد باشیم که منجر به تغییرات اساسی دو چهره های کنونی وب ۱ خواهد شد.

قابلیت های اساسی شرکت های وب۲
شرکت هایی سعی در پیوستن به جریان وب ۲ را دارند باید خود را با آهنگ این حرکات هماهنگ کنند و سعی کنند که از قافله تکنولوژی عقب نمانده و به علاوه در برخی از مقوله ها خود تولیدکننده فناوری های جدید ارتباطی و اطلاعاتی نیز باشند. به عنوان نمونه هایی از قابلیت های اساسی شرکت های وب ۲ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱) بهره گیری از هوش و خرد جمعی
۲) به کار گرفتن دنباله ای بلند از خدمت رسانی مشتریان به خودشان
۳) استفاده از نرم افزار به عنوان یک سرویس و نه نرم افزار بسته بندی شده به عنوان نرم افزاری صرف
۴) اعتماد به مشتریان و کاربران به عنوان همکاران جدید شرکت در توسعه نرم افزار
۵) داشتن منابع داده منحصر به فرد که در اثر استفاده کاربران کامل تر شود
۶) رابط کاربر مدل توسعه نرم افزار و مدل تجاری
۷) نرم افزار فراتر از یک دستگاه منفرد

توسعه سریع
سرعت از ویژگی های بارز وب۲ است، دارندگان سایت ها مرتباً و لحظه به لحظه قابلیت های آن را افزایش می دهند و اندازه و وسعت سایت ها پیوسته در حال تغییر است. در وب ۲ سایت ها باید بتوانند براساس سلایق کاربران تغییر داده شود و توسعه دهندگان نیز به این حقیقت دست یافته اند که ابزارهای توسعه ساده و نه پیچیده می تواند کمک بزرگی در دستیابی به طراحی موظف باشد و گزینه پرطرفدار برای دست یافتن به چنین ابزارهایی Flash و Ruby است که مانند Ajax تعاملات خوبی با کاربر برقرار می کنند.

گستره وب۲
در حال حاضر تنها تعداد کمی از سایت ها بالای چند میلیون و یا چند ده میلیون بازدیدکننده دارند و دلیل این امر عدم وجود زیرساخت های شبکه و IT در

وب سایت

هاست، زیر ساخت ها اصلی ترین نیازهای

وب سایت

هستند اما برای موفقیت باید ایده های نو و خلاقیت را نیز با آن آمیخت تا بتوان به نتیجه موردنظر و حتی فراتر از آن نیز دست یافت.

وب۳
پس از ظهور وب ۲ تاریخ را می توان به دو مرحله جداگانه تقسیم کرد - پیش و پس از ظهور وب۲- پس از ظهور وب ۲ متخصصان صنعت انفورماتیک منتظر اتفاقات عجیب و سریعی هستند که یکی از آنها انقلابی دیگر در وب۲ است که آن را وب۳ نامگذاری کردند. اساسی ترین عنصر وب۳ را وب معنایی (Semantic web) نام نهاده اند و این اصطلاحی است که توسط تیم برنرزلی ابداع شد، اصولاً وب معنایی به مکان و زمانی اشاره دارد که در آن همه ماشین ها می توانند درست به همان نحوی که انسان ها وب را می خوانند به مطالعه بپردازند در وب معنایی می توان به شیوه بهتری وب گردی کرد تا چیزی را که در جست وجوی آن هستیم پیدا کنیم. در وب ۳ وب تبدیل به یک پایگاه داده (data Base) بسیار بزرگ خواهد شد که بیشتر اطلاعات ریز و درشت را در خود دارد اما در حقیقت نمی توان به درستی گفت که وب ۳ چه چیزی خواهد بود اما می توان یقین داشت که بزودی وب۳ ما را فرا خواهدگرفت.

منبع :روزنامه ایران