» اخبار سایت » توسعه وایمکس در کشور‌های در حال توسعه

توسعه وایمکس در کشور‌های در حال توسعه

5492  تعداد بازدید  |  چهارشنبه 26 خرداد ماه 1389

توسعه وایمکس در کشور‌های در حال توسعه

توسعه وایمکس در کشور‌های در حال توسعه منبع: گروه مجلات همشهری
در کشورهای توسعه‌یافته به دلیل وجود زیرساخت‌های گسترده مخابرات همراه نسل سه و چهار یا شبکه فیبر نوری، کمتر از فناوری وایمکس استقبال شده است.
آمار اتحادیه وایمکس نشان می‌دهد که بیشترین توسعه وایمکس در کشورهای در حال توسعه اتفاق افتاده؛ چراکه آنها به اهمیت توسعه زیرساخت‌های ارتباطی نسل جدید در توسعه کشور خود پی برده‌اند و توسعه وایمکس بسیار ساده‌تر از ارتقای سیستم‌های ارتباطی قدیمی ارتباطات همراه و نصب شبکه‌های ارتباط همراه نسل سه و چهار یا توسعه زیرساخت‌های سیمی است. این درحالی است که در کشورهای توسعه‌یافته به دلیل وجود زیرساخت‌های گسترده مخابرات همراه نسل سه و چهار یا شبکه فیبر نوری، کمتر از فناوری وایمکس استقبال شده است.
نگاهی به تعدادی از کشورهایی که شبکه وایمکس در آنها نصب شده است، تصور بهتری از همه‌گیری این فناوری در اختیار ما قرار خواهد داد:
ایالات متحده
شاید انتظار داشته باشید که ایالات متحده با تکیه بر اقتصاد مبتنی بر فناوری و گستردگی جغرافیایی شاهد بیشترین شبکه‌های وایمکس در جهان باشد اما این‌طور نیست؛ در این کشور 22 اپراتور وایمکس فعالیت دارند که فقط چهار شبکه به ارائه خدمات در سطح ملی می‌پردازند و بقیه در سطح ایالتی یا میان ایالتی مشغولند. نخستین آنها، بلوکامیونیکیشن از سال 2007 / 1386 در این کشور راه‌اندازی شد؛ ولی سریع‌ترین شبکه وایمکس در این کشور را اپراتور نتایکس اینترنت در اوهایو با سرعت 1000 مگابیت بر ثانیه ارائه می‌دهد و پس از آن رینباو برودبند در منهتن نیویورک است که حداقل سرعت 100 مگابیت بر ثانیه را تضمین داده است. فکر می‌کنید با چنین پهنای باند گسترده‌ای چه کارهایی می‌توان انجام داد؟
انگلستان
در انگلستان، هفت اپراتور وایمکس فعالیت دارند که اولین آنها در پاییز 2007 / 1386 راه‌اندازی شد. برخلاف ایالات متحده، دولت انگلیس بیشتر روی شبکه‌های مخابرات همراه و شبکه‌های پهنای باند بالا سرمایه‌گذاری کرده؛ به طوری که قصد دارد تا سال 2012، تمام خانه‌های انگلستان را به اینترنت پهنای باند بالا (حداکثر پهنای 100 مگابیت بر ثانیه) مجهز کند.
اسپانیا
نخستین شبکه وایمکس در کشور اسپانیا از سال 2006 / 1385 راه‌اندازی شد و توانست با توجه به قیمت مناسب، مخاطبان بسیاری را جذب کند. هم‌اکنون چهار اپراتور در سراسر این کشور خدمات وایمکس ارائه می‌دهند که بیشترین سرعت آنها 20 مگابیت بر ثانیه ویژه شرکت‌های بزرگ است. هزینه وایمکس بسته به کیفیت و گستردگی خدمات متفاوت است ولی گران‌ترین سرویس وایمکس برای مردم عادی شامل 39 یورو برای خط 512 کیلوبیت بر ثانیه و 70 یورو برای خط یک مگابیت بر ثانیه است.
پاکستان
به عقیده بعضی کارشناسان، پاکستان در حال حاضر دارای کامل‌ترین شبکه فعال وایمکس در جهان است. پنج اپراتور این خدمات را در 17 شهر پرجمعیت این کشور آغاز کرده‌اند. نخستین شبکه وایمکس جهان در سطح ملی از آن پاکستان است که اتصال اینترنتی وایمکس با پهنای باند یک مگابیت بر ثانیه و محدودیت دانلود 17 گیگابایت را به ازای 19 دلار در ماه عرضه می‌کند!
روسیه
در روسیه هفت اپراتور به ارائه خدمات وایمکس مشغولند و از آنجا که در محدوده مسکو استفاده از خدمات یو.ام.تی.اس 2100 ممنوع است، وایمکس با استقبال فراوانی روبه‌رو شده است.زمان زیادی از ورود وایمکس به روسیه نمی‌گذرد اما در همین زمان اندک، 68 شهر بزرگ با مجموع جمعیت 55 میلیون نفر تحت پوشش این خدمات قرار گرفته‌اند. قرار است طی برنامه‌ای سه ساله، 180 شهر بزرگ که بیش از یکصدهزار نفر جمعیت دارند، تحت پوشش خدمات وایمکس قرار بگیرند. حداقل خدمات وایمکس برای مردم با هزینه ماهانه 20 دلار ارائه می‌شود.
مالزی
در مالزی چهار اپراتور فعال در حوزه وایمکس حاضرند که خدمات خود را از تابستان 2008/1387 آغاز کرده‌اند. البته وایمکس تنها در نیمی از این کشور فعال شده اما شرکت پکتوان که قرار است وایمکس را در تمام این کشور ارائه دهد، ادعا کرده که در فاز نهایی به بزرگ‌ترین شبکه وایمکس همراه در باند 3/2 گیگاهرتز تبدیل خواهد شد.
ایتالیا
ماجرای ورود وایمکس به ایتالیا شنیدنی است. وزارت دفاع ایتالیا محدوده فرکانسی 5/3 گیگاهرتز را به فعالیت‌های نظامی اختصاص داده بود و از همین رو ارائه خدمات کامل وایمکس در این کشور امکان‌پذیر نبود. اما بلاگرها و اعضای انجمن‌های اینترنتی در اعتراض به این اقدام وزارت دفاع، تبلیغات سایبری عظیمی به راه انداختند و حتی گروهی از کاربران حرف‌های ایتالیایی، بمبی گوگلی به راه انداختند (مشابه کاری که بلاگرهای ایرانی در دفاع از نام خلیج فارس و مقابله با اقدام نشنال‌جئوگرافی انجام دادند). این اقدام مثمرثمر واقع شد و وزارت دفاع ایتالیا در حال آزاد کردن کامل این خط برای استفاده از خدمات وایمکس است. در حال حاضر، چهار اپراتور خدمات وایمکس را در این کشور ارائه می‌دهند که فقط یکی از آنها در سطح ملی فعال است.
اندونزی
زمستان 1387، دولت اندونزی رسما اعلام کرد که خدمات وایمکس را در تمام نقاط این کشور عرضه خواهد کرد. این خدمات در حال حاضر در مناطق محدودی ارائه می‌شود اما طبق برنامه تا سال 2011 تمام نقاط کشور از اینترنت وایمکس برخوردار خواهند بود. سخت‌افزار مورد نیاز هم توسط شرکت‌های داخلی تامین خواهد شد.
آلمان
نخستین خدمات تجاری وایمکس در آلمان از سال 2005 / (1384) در برلین آغاز شد و به تدریج در دیگر شهرهای این کشور هم گسترش یافت.
فرانسه
در کشور فرانسه پنج شرکت فعال حضور دارند که اپراتور Iliad (ایلیاد) با آغاز فعالیت از سال 2005 / (1384)، تنها دارنده امتیاز کشوری وایمکس است. دیگر شرکت‌های فعال در این کشور هم هر یک بخشی از کشور را پوشش می‌دهند که از میان آنها می‌شود به Zevillage اشاره کرد که از سال 2004 اولین ارائه کننده خدمات در مناطق روستایی ارن است.
کانادا
شش اپراتور، خدمات وایمکس را در کانادا عرضه می‌کنند. در میان آنها شرکت Xplornet Internet Services خدمات اینترنت وایمکس را با سرعت حداکثر پنج مگا بیت بر ثانیه در اختیار کاربران روستایی در تمام کانادا قرار می‌دهد. سرویس وایمکس اکسپلورنت در پهنای باند اختصاصی 5/3 گیگاهرتز کار می‌کند. دیگر اپراتورها خدماتی محلی عرضه می‌کنند؛ غیر از شبکه متروبریج که در مساحت 7500 کیلومتر مربع، وایمکسی با سرعت سه مگابیت بر ثانیه ارائه می‌دهد.
خاورمیانه
در این بین، منطقه خاورمیانه که از معضل وضعیت خاص جغرافیایی و عدم توسعه شبکه‌های ارتباطی رنج می‌برد، سهمی چهار درصدی از کل پیاده‌سازی‌ها و توسعه‌های جهانی وایمکس را به خود اختصاص داده است.
امارات متحده عربی
اپراتور اتصالات توانسته است حتی صحرای این کشور را هم تحت پوشش خدمات وایمکس قرار دهد؛ منتها تنها کسانی از این خدمات استفاده می‌کنند که به زیرساخت‌های ارتباطات سیمی دسترسی ندارند. اتصالات برای خدمات وایمکس به مشتریان خطوط ارتباطی خود هزینه اضافی دریافت نمی‌کند.
اردن
در اردن، سه اپراتور فعالند که نخستین آنها از سال 2008 / (1387) آغاز به کار کرده است. سریع‌ترین سرویس وایمکس در این کشور، پهنای باند سه مگابیت بر ثانیه با محدودیت دانلود 13 گیگابایت در ماه است که با نرخ 56 دلار عرضه می‌شود. آنچه در بالا ذکر شد، بخشی از فهرست کشورهایی بود که فناوری وایمکس را به خوبی در کشور خود توسعه داده‌اند و با ترویج استفاده از آن، فرصت‌های تازه‌ای برای پیشرفت و ارتقای اقتصاد کشور خود فراهم آورده‌اند. کشورهای بسیار دیگری هم هستند (حدود 130 کشور) که در گوشه و کنار جهان پراکنده‌اند؛ از جمهوری دومینیکن گرفته تا فیجی و از اتیوپی در آفریقا و بیشتر کشورهای اروپایی. ردپای وایمکس را می‌توان در همه جا پیدا کرد.