» مقالات » مقالات هایبرد » خرید و فروش اینترنتی را بشناسیم

خرید و فروش اینترنتی را بشناسیم

خرید و فروش اینترنتی را بشناسیم

7783  تعداد بازدید  |  دوشنبه 4 بهمن ماه 1389

خرید و فروش کالا از طریق شبکه جهانی اینترنت‌از شاخه‌های تجارت الکترونیک در عصر رشد سریع فناوری است که در آن اینترنت به عنوان پلی میان مراکز فروش و خریداران عمل می‌کند و فاصله زمانی و مکانی میان آنها را به صفر می‌رساند

در این شاخه از تجارت الکترونیک، خریدار برای سفارش کالای مورد نظر خود ابتدا وارد سایت فروشگاه اینترنتی می‌شود و پس از مشاهده و بررسی مشخصات کالاهای مورد نظر خود، آنها را انتخاب و سپس با وارد کردن اطلاعات شخصی و آدرس پستی خود، خرید را نهایی می‌کند.
اطلاعات سفارش کالا در بخش کنترل پانل فروشگاه اینترنتی به اطلاع فروشنده می‌رسد و فروشنده سفارش رسیده را آماده کرده و سپس از طریق پست یا پیک آن سایت را به دست خریدار می‌رساند.
دریافت وجه کالا معمولا به دو روش در ایران معمول است، یکی دریافت وجه هنگام تحویل کالا و دیگری پرداخت الکترونیکی است که هم‌اینک در سطح کشور ، تنها توسط کارتهای بانک پارسیان و سامان امکانپذیر است.
بنابراین در خرید و فروش اینترنتی، فروشگاهها می‌توانند با ایجاد یک سایت اینترنتی و انعقاد قرارداد با پست، به مشتریان خود خدمات رسانی و از طریق شبکه بانکی وجه کالای فروخته شده را دریافت کنند.
مشتری پس از دریافت کالا از مامور پست می‌تواند در حضور مامور کالای خود را باز کرده و در صورت مورد قبول نبودن آن را برگشت دهد. طیف گسترده‌ای از کالاها از املاک و مستغلات گرفته تا خوراک و پوشاک از طریق اینترنت قابل خرید و فروش است.
به گفته مسوول تجارت الکترونیک پست استان خوزستان، آغاز خرید و فروش اینترنتی در این استان به سال ‪ ۸۲‬بازمی‌گردد و هم‌اینک ماهانه یک هزار الی یکهزار و ‪ ۵۰۰‬مرسوله میان خریداران و فروشندگان اینترنتی استان توزیع می‌شود.
"سعید جمشیدصفا" در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: استان خوزستان از نظر حجم خرید و فروش اینترنتی بعد از تهران و مشهد در رتبه سوم کشور قرار دارد.
این کارشناس، وضع حجم فعلی خرید و فروش اینترنتی استان‌را نامطلوب دانست و افزود: افزایش این حجم نیاز به اطلاع رسانی و فرهنگسازی دارد.
جمشید صفا ادامه داد: اداره‌کل پست خوزستان در تلاش است با فراهم آوردن زیرساختها، زمینه مناسبی برای گسترش تجارت الکترونیک فراهم آورد که امکان پرداخت از طریق تمامی کارتهای عضو شبکه شتاب از آن جمله است. وی از جمله مزایای خرید اینترنتی را صرفه‌جویی در وقت و هزینه‌های رفت و آمد، کاهش ترافیک شهری، متعادل شدن قیمتها و پیشگیری از عرضه کالا به قیمتهای متفاوت توسط فروشندگان مختلف عنوان کرد. این کارشناس اضافه کرد: خرید و فروش از طریق اینترنت می‌توانند با دادن اطلاعات کامل به خریدار، جلوی سوء استفاده‌های احتمالی را گرفته و رضایت مصرف‌کنندگان را افزایش دهد.
جمشید صفا گفت: فروشندگان نیز با دسترسی پیدا کردن به مشتریان بیشتر، از مزیت این نوع تجارت بهره‌مند می‌شوند. هم اینک سیستم "پرداخت" به آدرس ‪ ،WWW.PARDAKHT.COM‬بزرگترین فروشگاه اینترنتی کشور در استان اصفهان است که به واسطه انعقاد قرارداد همکاری با پست نسبت به فروش و ارسال کالاهای درخواستی آنان به محل فعالیت دارد. هم‌اکنون ‪ ۱۶‬فروشگاه اینترنتی دارای قرارداد همکاری با پست، در استان خوزستان فعالیت دارند.
مسوول تجارت الکترونیک پست خوزستان با بیان اینکه تمامی فروشگاههای استان می‌توانند نسبت به فروش آنلاین اقدام کنند، برای مشاوره با فروشگاههای متقاضی راه‌اندازی فروشگاه الکترونیکی، اعلام آمادگی کرد.
وی در خصوص ایجاد زمینه لازم برای ورود شرکتها و موسسات تولیدی در عرصه خرید و فروش اینترنتی گفت: پست استان در حال بررسی راهکارها و ایجاد سیستمهای حمل و نقل لازم برای ارسال و دریافت هر نوع مرسوله سبک و سنگین است.