» مقالات » مقالات هایبرد » معنی و مفهوم طراحی وب سایت چیست

معنی و مفهوم طراحی وب سایت چیست

معنی و مفهوم طراحی وب سایت چیست

6997  تعداد بازدید  |  چهارشنبه 17 اردیبهشت ماه 1393

اکثر مردم تصور نسبتا یکسانی از این عبارت در سر دارند اما در ذهن هر یک از آنها بخشی در طراحی وب سایت پررنگ تر است. مولفه های گوناگونی در طراحی وب سایت نقش دارند. مانند طراحی گرافیکی ظاهری وب سایت ، برنامه نویسی و یا غیره.

اکثر مردم تصور نسبتا یکسانی از این عبارت در سر دارند اما در ذهن هر یک از آنها بخشی در طراحی وب سایت پررنگ تر است. مولفه های گوناگونی در طراحی وب سایت نقش دارند. مانند طراحی گرافیکی ظاهری وب سایت ، برنامه نویسی و یا غیره. برخی افراد نوع معماری وب سایت یا همان نوع طبقه بندی و دسترسی اطلاعات سایت را مهم میدانند و برخی دیگر راحتی استفاده از سایت را مهم میدانند. در واقع میتوان طراحی وب سایت را ترکیبی از علم کتابداری ، طراحی گرافیک ، برنامه نویسی ، شبکه ، طراحی واسط کاربری و بسیاری موارد متنوع دیگر دانست. در واقع طراحی وب سایت دارای دامنه ای وسیع و چند بعدی است.

تعریف طراحی وب سایت

 پنج بخش اصلی در طراحی وب وجود دارد:

محتوا - این بخش شامل اطلاعات و نوع دسته بندی آنهاست. محتوای هر وب سایت توسط ساختار کلی مانند HTML گسترش پیدا میکند.

دید بصری - این قسمت از وب سایت معمولا توسط HTML , CSS و یا حتی Flash و یا عناصر گرافیکی دیگر ایجاد و گسترش داده میشود. این جنبه یکی از بارزترین بخش های هر وب سایت است اما مهمترین بخش نیست.

فناوری - درست است که میتوان محتوای وب سایت را توسط HTML و یا CSS گسترش داد اما مشخصا میتواند توسط سایر زبان ها و استانداردهای برنامه نویسی وب نیز گسترش یابد.

جابجایی اطلاعات - سرعت و قابلیت اطمینان و امنیت از جابجایی اطلاعات در بستر اینترنت بسیار مهم است و به صورت مستقیم با سخت افزار/نرم افزار و معماری شبکه ارتباط دارد.

هدف - دلیل وجود یک وب سایت. اغلب به این موضوع از جنبه اقتصادی نگاه میشود و یکی از عناصر مهم در طراحی هر وب سایت است. این عنصر با توجه به تصمیمات مدیران سایت جهت داده میشود.

تمامی طراحان وب سایت سعی میکنند تا وب سایت را با دقت طراحی کنند ولی عملیات ساخت وب امری مشکل و تا حدودی پیچیده است. ریزه کاری های فراوانی در این کار وجود دارد و در واقع این کار نیاز به یک تیم متشکل از انواع تخصص ها است. حتی اگر در طراحی ظاهری بسیار حرفه ای باشیم اما از ساختار چیدمان اطلاعات در سایت چیزی ندانیم ، مطمئن باشید کاربران این ساخته زیبا را به هیچ شکلی درک نخواهند کرد. با توجه به این موضوع طراحان و مدیران وب سایت بیشتر زمان خود را صرف تشخیص نیازها و خواسته های بینندگان وب سایت میکنند.


در واقع طراحی یک وب سایت خوب و خوشایند برای کاربران که در عرصه فعلی بتواند در اینترنت دوام بیاورد کار راحتی نیست.
وب سایت های امروزی در اصل همگی از یک مدل برنامه نویسی شبکه که به صورت دو طرفه سرویس دهنده/سرویس گیرنده استفاده میکند ایجاد شده اند.


الف. سمت سرویس دهنده Server Side - شامل سخت افزار و نرم افزارهای وب و همچنین عناصر برنامه نویسی گوناگون است. این برنامه میتواند یک CGI ساده و یا برنامه پیچیده چند لایه جاوا باشد.


ب. سمت سرویس گیرنده Client Side - سمت سرویس گیرنده در حقیقت همان مرورگر وب و فناوری های مشابه است. در واقع نرم افزاری که قادر به نمایش و آنالیز اطلاعات سمت سرور برای کاربران باشد. یکی از معروفترین این نرم افزارها Internet Explorer است.


ج. شبکه - شبکه در واقع مجموعه ای از اتصالات گوناگون است که برای تحویل وب سایت به کاربر مجهز شده است.
درک کامل عناصر و جنبه های فنی محیط وب دارای اهمیت زیادی برای تبدیل شدن به یک طراح موفق وب سایت است.

انواع گوناگون وب سایت
وب سایت های اطلاعاتی - این سایت ها معمولا اطلاعاتی را در مورد موضوع و یا سازمان خاصی در اختیار کاربران قرار میدهند. این سایت ها در واقع رایجترین نوع سایت در اینترنت هستند.


•    سایت های تراکنشی - این نوع سایت ها در واقع جهت هدایت تراکنشها و یا وظایف دیگر استفاده میشوند. سایت های تجارت الکترونیکی E-Commerce در این دسته قرار میگیرند.
•    سایت های اجتماعی Community - این سایت ها تسهیلات و امکانات لازم برای ایجاد رابطه بین کاربران سایت را در اختیار آنها قرار میدهند. این سایت ها برای دوست یابی و یا پیدا کردن علایق مشترک نیز استفاده میشوند.
•    سایت های سرگرمی - این وب سایت ها بر روی بازی و یا سایر امور سرگرم کننده تمرکز دارند. این سایت ها ممکن است به سایت های اجتماعی نیز متصل باشند.
•    سایت های تجاری - افراد و یا سازمان ها برای کسب سود بیشتر اقدام به ایجاد این نوع سایت ها میکنند. این سایت ها معمولا خدمات خود را از طریق تجارت الکترونیک به کاربران عرضه میکنند.
•    سایت های دولتی - ایجاد کننده این وب سایت ها سازمان های دولتی هستند و هدف آنها برآورد کردن نیاز های قانونی و یا اجتماعی سازمان است.
•    سایت های آموزشی - برخی موسسات آموزشی برای راحتی کار اقدام به راه اندازی وب سایت های آموزش آنلاین میکنند. در این نوع وب سایت ها آموزش و یا برگزاری امتحانات به صورت آنلاین و از راه دور صورت میگیرد.